Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Trpíte alergiami a bývate v meste? Je na čase to zmeniť

Dátum: 23.01.2020
Počet videní: 438
Trpíte alergiami a bývate v meste? Je na čase to zmeniť

Moderné mesto nie je len rozvinutou infraštruktúrou a širokými príležitosťami na zarábanie peňazí, ale aj celým radom environmentálnych problémov.

Logická odplata za úspechy civilizácie sa prejavuje v podobe obrovského množstva automobilov a verejnej dopravy, prípadne výstavby nákupných a zábavných centier. Namiesto prírodných masívov tak máme vo svojom okolí umelo vybudované kolosy a chaos.

Jednoduché prechádzky v parku na záchranu už nestačia, preto nielen štýlové vreckové hodinky, ale aj vaše telo vás potom upozornia, že je už najvyšší čas na zmenu.

Pobytom v prírode sa môžete zachrániť

Veľké mestá sú plné automobilov, tovární a iných priemyselných zariadení. Nehmotné znečistenie z nich sa usadzuje v pôde, mení žiarenie a dokonca aj zloženie pitnej vody. Početné obytné budovy s vlastnými zónami zberu odpadu zároveň zhoršujú environmentálnu situáciu len tým, že zmenšujú plochu zelene.

Iba množstvo škodlivých emisií z automobilov je viac ako pol milióna ton ročne. Ak človek žije v blízkosti rušnej diaľnice a takéhoto prostredia, mal by si z času na vyhľadať odpočinok a vyhnúť sa  negatívnym vplyvom prostredia.

Zanedbanie tohto pravidla vedie v priebehu času k vzniku astmatickej a alergickej reakcie, najmä u detí a starších ľudí, ktorí nutne potrebujú zmenu.

Zmenu, ktorá im a ich telu prospeje. Ale pozor! Aj napriek tomu, že nový kožený náramok vám urobí určite radosť, v tomto prípade ide skôr o vnútornú zmenu ako zovňajšok.

Emocionálne a psychologické zotavenie vám prospeje

Neuvážené konanie mnohých občanov nielen zhoršuje znečistenie vody, pôdy a vzduchu. Depresívne štatistiky hovoria o psychologickej únave obyvateľov veľkých miest. Pobytom v prírode to môžete zmeniť a negatívny dopad tak eliminovať. V opačnom prípade budete len zbytočne trpieť.

Iba jedno emocionálne zlyhanie môže ukončiť vašu kariéru, spôsobiť syndróm vegetatívne-vaskulárnej dystónie na pozadí somatických a duševných chorôb a dokonca viesť k mozgovej príhode už v mladom veku.

Urobte si zimné prázdniny

Ak navštívite rekreačné stredisko, kde sa v pokojnom prostredí ľudia jednoducho tešia z lona nedotknutej prírody, môžete sa zotaviť, nabiť svoje batérie energiou na dlhú dobu. Hlavná vec je, že mimo mesta nájdete les s čistým voňavým vzduchom bez nepríjemného hluku okolia, čo vám a vašej psychike určite prospeje.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.