Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pozitívni LEN manželia, ktorí sa vrátili z Čiech

Dátum: 29.07.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 417
Pozitívni LEN manželia, ktorí sa vrátili z Čiech

Informácia z radnice.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva potvrdil LEN jedného pozitívneho po včerajšom testovaní v osade Pod Kortínou. Ide o manžela už pozitívnej pacientky, ktorá sa vrátila z Čiech.

Ešte v stredu minulý týždeň sa 46-ročná žena vrátila z ČR na Slovensko. Ráno 23. júla bola hospitalizovaná v raňajších hodinách na infekčnom oddelení v Banskej Bystrici, v teň deň je bolo urobené vyšetrenie na COVID-19 s pozitívnym výsledkom.

Včera boli pracovníčkami epidemiológie  vykonané rozšírené odbery biologického materiálu (nielen rodinné priame kontakty) priamo v osade Pod Kortínou, kde táto žena bývala po návrate z Čiech. Ako nás informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom, vykonaných bolo 29 odberov. Dnes nám úrad potvrdil len jedného pozitívneho, a to manžela, ktorý sa rovnako vrátil z Čiech.

Rýchla reakcia úradov

Ešte 23. júla boli zabezpečené protiepidemické opatrenia v rodine, zabezpečovali sa priame kontakty, ktorým bola nariadená domáca izolácia a dezinfekcia. V spolupráci s hasičským zborom a políciou boli pracovníčky epidemiológie v osade. „Robené bolo epidemiologické vyšetrovanie a kontrola opatrení, hasičský zbor vykonal celoplošnú dezinfekciu,“ hovorí Zina Košťanová z RÚVZ v Žiari nad Hronom.

 

Prevzaté:Mesto ZH

Foto:ilustračné

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.