Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Koledovanie Dobrej noviny aj v žiarskom kostole

GALÉRIA
Dátum: 28.12.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 617
3 min. čítania
Koledovanie Dobrej noviny aj v žiarskom kostole

Koledovali deti z Dvojky a Štvorky.

V kostole Povýšenia svätého Kríža v Žiari nad Hronom koledovali deti Dobrú novinu. Stalo sa tak počas omše na druhý sviatok vianočný.

Koledovali deti zo základnej školy Dvojky a Štvorky, pripravovali ich katechétka Mgr. Erika Pavlová a farár Mgr. Ján Flajžík.

 

V rámci Dobrej noviny sa tento rok koleduje pre Južný Sudán.

Sviečky na adventnom venci, vianočné svetielka i betlehemská hviezda sú zdrojmi svetla, ktoré odkazujú na pravé Svetlo, ktoré prišlo na svet a ktoré osvecuje každého človeka. Preto aj kresťania slávia Vianoce s veľkou radosťou. Veď sa narodilo Božie dieťa, ktoré sa stalo Svetlom pre všetkých veriacich. A toto Svetlo chcú, koledníci Dobrej noviny, ohlasovať a roznášať po celom Slovensku aj tento rok. 

Keď pápež František pred siedmimi rokmi súkromne navštívil Greccio, oslovil stovku mladých ľudí, ktorí sa tam zišli na diecéznom stretnutí. Pripomenul im, aké dôležité je nasledovať svetlo hviezdy, ktorá  vedie ku Kristovi skrytom vo vnútri každého človeka: „Ak v živote nenachádzame nejakú vzácnu hviezdu, ktorá nás volá, aby sme urobili niečo viac, niečo dobré, aby sme sa vydali na cestu, aby sme urobili aj nejaké rozhodnutie, čosi také, vtedy nie je niečo v poriadku.“ (TK KBS)

"Dobrá novina sa práve preto neodmysliteľne spája s myšlienkou solidarity s núdznymi bratmi a sestrami v Afrike. Ako koledníci chceme prežiariť ľudské príbytky i srdcia a priniesť svetlo nádeje aj ľuďom v núdzi. V nadchádzajúcom 29. ročníku sa koledovalo pre Južný Sudán." píše na na

https://www.dobranovina.sk/stan-sa-svetlom-aj-ty/

Tu nájdete aj informácie ako prispieť.

Foto Dušan Minár