Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarske stolné tenistky Ema a Dorota na stupni víťazov

GALÉRIA
Dátum: 03.12.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 532
3 min. čítania
Žiarske stolné tenistky Ema a Dorota na stupni víťazov

V nedeľu 3.decembra sa mládežníci zo stolnotenisového klubu MŠK Žiar nad Hronom zúčastnili Open krajského bodovacieho turnaja v kategóriách najmladšieho a staršieho žiactva.

Mládežníci bojovali na TU vo Zvolene za celkovej účasti 86 súťažiacich v 4 kategóriách.

Hráči nášho stolnotenisového klubu sa umiestnili nasledovne:

Kategória najmladší žiaci:

Gregor Žilák a Maroš Tončo: 9.-18. miesto

Pozitívne je treba hodnotiť po 2 víťazstvá obidvoch našich zástupcov v skupinovej fáze, kde štartovali v 5-členných skupinách. Nakoľko zo skupín postupovali len prví dvaja hráči, tak naši zástupcovia sa do štvrťfinálových bojov nedostali. Vzhľadom ku skutočnosti, že to bol ich prvý štart na takomto turnaji, tak výsledky sú obdivuhodné a do budúcnosti perspektívne.

 

Kategória starší žiaci:

Táto kategória býva už tradične na turnajoch najsilnejšie obsadená a pridala k tomu aj účasť hráčov z iných krajov ( ZA, NR, TT, TN ) 

Výsledky zástupcov nášho stolnotenisového klubu MŠK Žiar:

Zo svojich 4-členných skupín ako víťazi do 2. stupňa turnaja postúpili:

Marek Ďuríček, Matej Ďuríček, Martin Kováč. Z 2. miesta v skupine postúpil Matúš Očovan.

Vo vyraďovacej časti turnaja - K.O. dosiahli nasledovné umiestnenie:

Marek Ďuríček - 8. miesto, Matej Ďuríček a Martin Kováč 13.-16. miesto. Matúš Očovan 17.-22.

Ostatní naši hráči: E. Petráš, Z. Petráš, T. Pliška a M. Budáč zo skupín do ďalších bojov nepostúpili. Pozitívne je možno hodnotiť, že každý z uvedených hráčov zvíťazil v skupine aspoň v 1 stretnutí. Konečné umiestnenie 23.-44. miesto.

 

Na záver to najlepšie - súťaže dievčat.

Dorota Debnárová dosiahla na stupne víťazov v kategórii najmladších žiačok, keď obsadila celkové 3. miesto. Práve v súboji o 3. miesto sa Dorotka dokázala vysporiadať s nepriaznivým vývojom stretnutia, keď počas celého zápasu doťahovala náskok súperky. V závere 5.-teho setu za nepriaznivého stavu 7:10 však Dorotka vytiahla perfektné 2 forhendové drajvy a tým si misku váh naklonila na svoju stranu. Získanou sebadôverou potom už zvládla koncovku a víťazstvom 12:10 v piatom sete sa mohla tešiť z bronzovej medaily.

Ema Murínčeková  zvíťazila  v kategórii starších žiačok. Vo finálovom stretnutí proti Machovej z RAKSIT-u Nitra zvíťazila pomerne hladko 3:0 a tak sa mohla tešiť z 1. miesta na turnaji.

 

J.Barniak, SteK MŠK ZH