Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Žiari otvorili zákaznícke centrum integrovaného dopravného systému BBSK

Dátum: 30.11.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1215
6 min. čítania
V  Žiari otvorili  zákaznícke centrum integrovaného dopravného systému BBSK

V kraji už funguje osem zákazníckych centier IDS, pridajú sa k nim ďalšie štyri.

Od januára čaká prímestskú autobusovú dopravu v Banskobystrickom samosprávnom kraji prechod na integrovaný dopravný systém. Ten so sebou prinesie viacero zmien a výhod, najmä pre pravidelných cestujúcich. K e-shopu na stránke www.idsbbsk.sk tento týždeň pribudlo aj osem zákazníckych centier, kde ľudia vybavia všetko potrebné k hladkému prechodu na nový systém dopravy.

 

Od 1. januára 2024 budú cestujúci, ktorí v Banskobystrickom samosprávnom kraji využívajú prímestskú autobusovú dopravu, cestovať modernejšie. Do platnosti vstupuje integrovaný dopravný systém (IDS).

 

Všetky dôležité informácie, ako i možnosť registrácie a kúpy predplatných cestovných lístkov, už dnes nájde cestujúca verejnosť na stránke www.idsbbsk.sk. K webu sa tento týždeň pridali Zákaznícke centrá IDS BBSK, ktoré v ôsmich mestách kraja poskytnú cestujúcim komplexné služby.

 

Ľudia tu získajú informácie o pripravovaných zmenách v cestovaní, tiež si môžu zaregistrovať svoju súčasnú dopravnú kartu alebo ISIC, vybaviť novú IDS kartu, dobiť si kredit či kúpiť predplatný cestovný lístok. Centrá fungujú v Žiari nad Hronom, Banskej Bystrici, Zvolene, Brezne, Veľkom Krtíši, Lučenci, Rimavskej Sobote a v Tornali.

 

Zákaznícke centrá v kraji zamestnávajú 15 ľudí a verejnosti sú k dispozícii v pracovné dni v čase od 8:00 do 16:00 s prestávkou medzi 12:00 a 12:30. Výnimkou je streda, kedy sú otvorené od 10:00 do 18:00, s rovnakou prestávkou,“ informoval Radoslav Vavruš, predseda predstavenstva spoločnosti Organizátor IDS BBSK.

 

K zákazníckym centrám sa od 8. decembra pridajú aj doplnkové Kontaktné centrá, ktoré službu rozšíria do ďalších štyroch miest – na mestské úrady do Hnúšte a Krupiny, do priestorov Litterry v Revúcej či do Kultúrneho centra v Detve. Tieto centrá pritom vedia zabezpečiť všetky služby, ktoré poskytujú aj zákaznícke centrá a budú fungovať dovtedy, kým ich ľudia budú potrebovať.

 

Len nedávno sme vás informovali o spustení e-shopu a dnes spoločne slávnostne otvárame Zákaznícke centrá IDS BBSK. Ľudia sa tak dostanú k informáciám a všetkým službám týkajúcim sa cestovania ako fyzicky, tak aj online. Pevne verím, že moderná, prehľadná a komfortná verejná doprava priláka čo najviac cestujúcich. Tiež verím, že mladí ľudia pomôžu svojim rodičom a starým rodičom s online registráciami a vybavia tak väčšinu administratívy z pohodlia domova,“ povedal predseda BBSK Ondrej Lunter.

 

Na stránke www.idsbbsk.sk nájdu cestujúci všetky informácie aj spomínaný e-shop, v ktorom je možné si kúpiť všetky druhy cestovných lístkov.

 

Registrácia je veľmi jednoduchá a zaberie len niekoľko minút. Do dnešného dňa už máme celkovo zaregistrovaných takmer 5000 cestujúcich, čo považujeme za veľmi priaznivé číslo,“ doplnil Radoslav Vavruš.

 

Ak si cestujúci kúpia predplatný lístok online do konca januára 2024, získajú k nemu ďalších 30 dní cestovania zdarma ako bonus. Navyše, celý január 2024 bude Mesiacom mobility, kedy bude cestovanie vo všetkých prímestských autobusoch v Banskobystrickom samosprávnom kraji pre všetkých cestujúcich bezplatné.

 
Otvorenia zákazníckeho centra sa zúčastnil aj primátor Žiaru nad Hronom Peter Anta, ktorý sa k tomu vyjadril takto:
"Od 1. januára 2024 prechádza verejná doprava v Banskobystrickom kraji na rôzne zmeny, ktoré môžu byť pre niektorých ľudí veľmi stresujúce. Nedávno bol spustený web a e-shop, kde sa môžu všetci obyvatelia kraja registrovať, a tak začať používať nové dopravné karty či kúpiť si časové lístky. Nie každý však má prístup k internetu alebo je jeho aktívnym používateľom.
Z tohto dôvodu vznikli zákaznícke centrá. V ňom pracovníci každému poradia, ako cestovať po novom, oboznámia ho so zmenami a pomôžu vybrať najvhodnejší cestovný lístok či registrovať sa do IDS systému.
Som veľmi rád, že takéto zákaznícke centrum vzniká aj v Žiari nad Hronom, o to viac, že sa nachádza v blízkosti autobusovej stanice ( ul. SNP 134, vedľa predajne firmy Orange).  Okrem toho v krátkej dobe pribudne v budove aj čakáreň, čo výrazne zvýši pohodlie cestujúcich.
Som tiež presvedčený, že všetky kroky, ktoré BBSK robí, budú smerovať k tomu, že viac ľudí bude využívať verejnú dopravu. Týmto sa aj my priblížime k vyspelému svetu, kde väčšina ľudí jazdí do práce alebo do škôl verejnou dopravou a nie autami."

 

Informácie poskytla : Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK

Foto: FB P.Antal