Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Linda Majerčíková opäť rozšírila zbierku svojich pódiových umiestnení.

Dátum: 22.10.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 432
4 min. čítania
Linda Majerčíková opäť rozšírila zbierku svojich pódiových umiestnení.

Cez víkend - v sobotu 21.10. 2023 mali svoje prvé tohto sezónne turnaje Slovenského pohára  dorastenci a dorastenky.

Dorastenci sa stretli na turnaji v pomerne hojnom počte ( 122 účastníkov ) v Čadci a náš stolnotenisový klub MŠK Žiar reprezentoval Patrik Hrabaj. V silnej konkurencii aj extraligových hráčov a dvoch kvalitných Ukrajinských reprezentantov ( Zavada a Lovha ), ktorí sa na koniec stretli vo finále si Patrik počínal výborne. Ako prvý nasadený hráč vo svojej skupine Patrik vyhral všetky svoje stretnutia a do vyraďovacej časti turnaja postúpil z 1. miesta. Následne v 1.kole pavúka Patrik pomerne hladko 3:0 vyradil Škandíka z Nitry a v ďalšom stretnutí o postup medzi 16 najlepších hráčov turnaja úspešne zvládol koncovku s Olejníkom z Valalík. V zápase o postup do prvej osmičky však Patrik narazil na dobre disponovaného Šutiaka z Trenčína, s ktorým prehral 1:3. Po tejto prehre mal ešte Patrik šancu zabojovať o konečné umiestnenie 9.-16. V ďalšom zápase Patrika čakal Žák z Nitry, s ktorým prehral 1:3 a obsadil tak konečné 13.-16. miesto.

Dorastenky mali svoj turnaj v Ružomberku a náš klub reprezentovali Linda Majerčíková a Martina Hrabajová.

Martina Hrabajová vekove patrí síce k starším žiačkam, ale nestratí sa ani medzi dorastenkami, čo potvrdila aj na turnaji. Martina začala turnaj v 5-člennej skupine, kde na postup bolo treba vyhrať 3 stretnutia. Martina to pomerne hravo zvládla, keď svoje súperky - Palešovú z Topoľčian, Jašekovú z Vrútok a Kosegyovú z Bošian zdolala zhodne 3:0. Premožiteľku našla akurát v Nagyovej z Pezinka, s ktorou prehrala 0:3 a do ďalšej časti turnaja teda postúpila z 2. miesta. V 1.kole pavúka na Martinu čakala kadetská reprezentantka Vanišová z Vydrian, s ktorou prehrala 1:3 a do ďalšieho kola pavúka už nepostúpila. V Martininom prípade je však cenný postup zo skupiny.

 

Linda Majerčíková - pripravila nám najpríjemnejšie víkendové prekvapenie.

Linda najskôr pomerne hladko vyhrala svoju skupinu, keď postupne zdolala súperky Vrablanskú z Pezinka 3:0, Geročovú z Krompách 3:1 a Drgoňovú z Bošian 3:0.

V prvom kole pavúka mala Linda ako víťazka skupiny voľno a v ďalšom kole narazila na Alicju Guassardo z Krompách. V tomto stretnutí Linda zvíťazila 3:1 a tým sa dostala medzi 8 najlepších hráčok na turnaji. Linda bola v skvelej pohode a doslova svojou hrou valcovala svoje súperky až do finále.Na tejto víťaznej vlne postupne zdolala juniorské reprezentantky SR - Habarovú z Nitry a Darovcovú z Bratislavy zhodne po 3:1. Vo finálovom stretnutí už ale na Lindu čakal najsilnejší kaliber v podobe nasadenej jednotky turnaja a prvej hráčky rebríčka SR dorasteniek - Emy Činčurovej z Topoľčian. Obidve hráčky sa navzájom dobre poznajú ako zo sústredení, tak aj z turnajov. Linda nedokázala v tomto stretnutí nájsť účinnú zbraň na ľaváčku Činčurovú a tak po finálovej prehre 0:3 obsadila na turnaji 2. miesto. 

Výborné umiestnenie na turnaji v Ružomberku posunulo Lindu na priebežné 3. miesto v SR rebríčku dorasteniek.

 Linda Majerčíková bola SSTZ nominovaná do reprezentačného družstva hráčok do 23 rokov pre turnaj Stredoeurópskej superligy. Turnaj sa uskutoční 25.-27.10. 2023 v Havířove za účasti družstiev SR, ČR a Rakúska. Linde budeme držať palce.  

Autor: J.Barniak, SteK MŠK ZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.