Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

PINK október: Žiarska nemocnica pozýva na pochod za „Boj za zdravie“

Dátum: 14.10.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 384
2 min. čítania
PINK október: Žiarska nemocnica pozýva na pochod za „Boj za zdravie“

Ružový október - mesiac, počas ktorého si pripomíname dôležitosť prevencie rakoviny prsníka.

Ako každý rok, tak aj tento sa žiarska nemocnica zapája do šírenia povedomia o rakovine prsníkov medzi pacientky a širšiu verejnosť.

 

Október je na celom svete mesiacom povedomia o rakovine prsníka. Do kampane Pink október sa zapojila aj naša Nemocnica AGEL Žiar nad Hronom. Takýmto spôsobom chceme nielen vyjadriť podporu ženám, ktoré so zákerným ochorením bojujú, ale aj upozorniť na dôležitosť prevencie. Pozývame preto kolegov a širokú verejnosť na symbolický spoločný výstup na Šibeničný vrch v Žiari nad Hronom 17. októbra 2023 o 14:30 ako gesto podpory. Stretneme sa pod Šibeničným vrchom,“ uviedol Ing. Ivan Mokrý, MPH, riaditeľ Nemocnice AGEL Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica.

 

Rakovina prsníka predstavuje najčastejšiu príčinu smrti na zhubné nádory žien na Slovensku. K tomu, aby sa ochorenie zistilo čo najskôr, keď je najväčšia nádej na jeho vyliečenie, môže prispieť každá žena. Mamografické vyšetrenie má vysoké rozlíšenie, vďaka čomu môže odhaliť aj malé ložiská zhubných nádorov vo včasnom štádiu, kedy je ešte liečba u 95 % žien úspešná. Mamografické vyšetrenie je krátke a žena sa rýchlo dozvie výsledok. Moment snímkovania trvá len 3 sekundy.

 

,,Prevencia je najlepší liek. Jednou z jej foriem je sonografické vyšetrenie prsníkov a mamografické vyšetrenie, ktoré v rámci žiarskej nemocnice ročne absolvuje niekoľko stoviek žien,“ priblížil Ivan Mokrý.

 

Zapojte sa do pochodu za „Boj za zdravie“ a príďte symbolicky podporiť všetky ženy.

 

TS:AGEL ZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.