Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rodičkám žiarskej nemocnice je k dispozícii profesionálna laktačná poradkyňa

GALÉRIA
Dátum: 10.08.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 502
3 min. čítania
Rodičkám žiarskej nemocnice je k dispozícii profesionálna laktačná poradkyňa

V prvom roku života dieťaťa je materské mlieko tá najlepšia výživa.

Každá žena počas tehotenstva túži svoje dieťa dojčiť a chce byť tou najlepšou mamou. Nie všetky matky majú ideálny nástup laktácie, neznamená to, že nebudú svoje deti dojčiť. Materské mlieko je svojím zložením unikátne a je prispôsobené potrebám dieťaťa od narodenia, ako aj počas jeho vývoja. V prvom roku života dieťaťa predstavuje tú najlepšiu výživu, chráni ho pred ochoreniami, podporuje imunitný systém dieťaťa. Jeho dôležitosť si uvedomujú aj v Nemocnici AGEL Žiar nad Hronom, a preto pre mamičky pripravili stretnutie s laktačnou poradkyňou.

 

Stretnutie budúcich mamičiek s profesionálnou laktačnou poradkyňou Bc. Martinou Babiakovou bolo skvelou príležitosťou získať nové informácie, zdieľať skúsenosti a pripraviť sa na dojčenie a starostlivosť o bábätko. Na stretnutí mamičky diskutovali o trendoch v dojčení, o rôznych technikách dojčenia, správnej životospráve a o bežných problémoch mamičiek v súvislosti s laktáciou. „Dojčenie by nemalo byt voľbou životného štýlu, ale základným princípom, dôležitým pre zdravie dieťaťa. Má množstvo benefitov pre dieťa, ale aj pre samotnú matku. Dojčením sa znižuje riziko rakoviny prsníka a vaječníkov, pozitívne pôsobí aj v oblasti prevencie rozvoja osteoporózy,“ hovorí laktačná poradkyňa, pani Babiaková.

 

Ak sa rozhodnete, milé mamičky, pre pôrod na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v žiarskej nemocnici, naša profesionálna laktačná poradkyňa vám bude k dispozícii. Môžete sa na ňu obrátiť so všetkými otázkami ohľadom laktácie. Podporu v dojčení vám poskytne aj po prepustení z nemocnice, v pondelok až v piatok na tel. č. +421 905 287 937 v čase od 15.00 – 17.00 hod.

TS Agel

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.