Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarska nemocnica organizuje mimoriadny odber krvi

GALÉRIA
Dátum: 19.07.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 377
2 min. čítania
Žiarska nemocnica organizuje mimoriadny odber krvi

Žiarska nemocnica, po novom už s názvom Nemocnica AGEL Žiar nad Hronom, organizuje pre svojich darcov mimoriadny letný odber krvi.

Leto je obdobím, kedy je vzhľadom na dovolenky darcov najvzácnejšej tekutiny menej, ale potreba krvi neklesá, práve naopak. Zdravotníci vítajú každého jedného darcu aj prvodarcov.

 

Mimoriadny odber krvi sa uskutoční 26. júla 2023 v čase od 9.00 hod – 12.00 hod v priestoroch hematologicko-transfúziologického oddelenia Nemocnice AGEL Žiar nad Hronom v spolupráci s mobilnou odberovou jednotkou partnerskej Nemocnice AGEL Komárno.

,,Vzhľadom na stále prebiehajúci proces prechodu pod nového prevádzkovateľa – spoločnosť AGEL a s tým súvisiace schvaľovacie a administratívne procesy, bude tento odber krvi realizovaný v spolupráci s mobilnou odberovou jednotkou AGEL. Darovaná krv bude použitá pre potreby našich pacientov. V prípade, že sa darcovia krvi rozhodnú našej nemocnici pomôcť, prosíme ich, aby sa objednali vopred na telefonickom čísle 045/6709422,“ uviedol riaditeľ Nemocnice AGEL Žiar nad Hronom Ivan Mokrý.

 

Riaditeľ vysvetlil, že vzhľadom na prebiehajúcu vlastnícku transformáciu nemocnica už niekoľko mesiacov zabezpečuje potrebnú krv nakupovaním od okolitých transfúznych zariadení.

,,Veríme, že nám darcovia zachovajú vernosť aj pod novou značkou a čoskoro obnovíme odbery krvi na HTO Nemocnice AGEL Žiar nad Hronom v pôvodnom rozsahu. Ďakujeme našim darcom za trpezlivosť a tešíme sa na stretnutie. Darovanie krvi zachraňuje životy.“ dodal Ivan Mokrý.

 

Darovať krv môže každý človek, ktorý dovŕšil 18 rokov, má viac ako 50 kg a je zdravý. Záujemca o darovanie krvi musí najprv vypísať anamnestický dotazník a absolvovať vyšetrenie krvi. Ženy môžu darovať krv každé štyri mesiace, muži každé tri mesiace.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková, hovorkyňa AGEL SK

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.