Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarska nemocnica patrí od 1.júla AGEL-u

Dátum: 06.07.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 487
6 min. čítania
Žiarska nemocnica patrí od 1.júla AGEL-u

Päť zdravotníckych zariadení na strednom Slovensku je už súčasťou Skupiny AGEL

Spoločnosť AGEL sa od prvého júla definitívne stala oficiálnym vlastníkom troch nemocníc a dvoch polikliník v Banskobystrickom kraji. Konkrétne sa to týka nemocníc v Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici, Mammacentra sv. Agáty v Banskej Bystrici a polikliník v Žiari nad Hronom a vo Zvolene. Transakcia medzi sieťou ProCare a Svet zdravia a zdravotníckou sieťou AGEL sa začala realizovať ešte vlani v júni, koncom apríla tohto roku ju odsúhlasil Protimonopolný úrad SR. Výšku transakcie sa obidve strany rozhodli nezverejňovať. Ide o historicky jednu z najväčších transakcií v  zdravotníctve a spoločnosť AGEL tak výrazným spôsobom posilnila svoje postavenie a aktivity na Slovensku.

 

,,Prevzatie pätice zdravotníckych zariadení v rámci regiónu stredného Slovenska, kde už má sieť AGEL stabilné pôsobiská vo Zvolene, Krupine, Zlatých Moravciach či Leviciach, bol z našej strany logickým krokom s cieľom využiť ich potenciál tak medicínsky ako aj personálny,“ zdôvodnil rozhodnutie AGELu predseda predstavenstva AGEL Ing. Michal Pišoja MPH, LL.M.

Skupina AGEL sa tak stáva dominantným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a lídrom v segmente zdravotníctva nielen v regióne stredného Slovenska, ale so svojimi 32 zdravotníckymi zariadeniami, 15 000 zamestnancami a celkovo takmer stovkou spoločností aj na Slovensku a v Čechách. Je to výsledok náročnej práce, obrovského nasadenia všetkých počas troch dekád, a to vrátane extrémne neľahkého, ale zvládnutého trojročného obdobia pandémie koronavírusu. Celý proces trval dlhší čas najmä z dôvodu legislatívnej náročnosti a kvôli potrebe pripraviť a zrealizovať množstvo právnych úkonov.

 

Nemocnice aj polikliniky už budú fungovať pod novými názvami: Nemocnica AGEL Žiar nad Hronom, Nemocnica AGEL Banská Štiavnica, AGEL Mammacentrum sv. Agáty, Nemocnica AGEL Zvolen – Poliklinika II a Poliklinika AGEL Žiar nad Hronom. Pre pacientov zostávajú zachované všetky doteraz poskytované služby, ako aj objednávky na vyšetrenia a plánované zákroky, nové sú mailové adresy, webové portály a niektoré kontakty.

 

Päť pracovísk, ktoré AGEL prevzal do svojej správy, zamestnáva spolu zhruba 600 pracovníkov. Keďže transakcia sa zrealizovala prechodom všetkých práv a povinností, pre ich výkon práce sa v tejto chvíli nič nemení. Spoločnosť AGEL má ambíciu v  prvom rade aj naďalej rozvíjať zdravotnícke služby v regiónoch a to tak, aby sa nemocnice AGEL stali jednotkou a prvou voľbou pre pacienta. Aby bez ohľadu na to, kde pacient býva, dostal zdravotnú starostlivosť od diagnostiky až po liečbu na úrovni modernej medicíny 21. storočia s empatickým prístupom a reflektovaním jeho potrieb. ,,Je pre nás a našich pacientov kľúčové zachovať rozsah a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti v nových akvizíciách, cielenými investíciami a rozvojovými projektmi a predovšetkým udržaním a získaním ďalších kvalitných odborníkov nemocnice a polikliniky ju ďalej rozvíjať,“ dodal predseda predstavenstva AGEL Michal Pišoja.

 

Zdravotnícka sieť AGEL má 33 ročnú tradíciu, na Slovensku pôsobí od roku 2006. AGEL zabezpečuje všetky primárne aj obslužné činnosti súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Prevádzkuje centrá excelentnosti, špecializované kliniky, realizuje aj výskum a vývoj, ako aj vzdelávanie a rôzne študijné programy.  Prioritou AGELu je  cielenými investíciami do modernizácie, medicínskeho a technologického vybavenia, do rozvoja odborného a ošetrovateľského personálu  zvyšovať kvalitu poskytovaných služieb pre pacienta.

AGEL je zároveň najväčším poskytovateľom dopravnej zdravotnej služby.

AGEL má vynikajúcu spoluprácu s mestami a krajmi, v ktorých pôsobí a čo je najpodstatnejšie v tomto odvetví, má skvelých odborníkov, erudovaný personál, kvalitné zázemie aj v oblasti ošetrovateľstva či manažmentu nemocníc. A predovšetkým, si za tie roky cielenými krokmi v prospech pacientov získal ich dôveru, čo je najdôležitejšie.

,,Snažíme sa v každom našom zariadení vybudovať centrum excelentnosti v niektorej zo špecializácii. Našou ambíciou je prinášať inovácie, naštartovať  a rozvíjať telemedicínu, elektronické zdravotníctvo  a využiť skúsenosti a možnosti v rámci oboch krajín,“ dodal M. Pišoja. 

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková, hovorkyňa AGEL SK

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.