Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarčanka Linda Majerčíková opäť podala skvelý výkon

GALÉRIA
Dátum: 26.06.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 718
5 min. čítania
Žiarčanka Linda Majerčíková  opäť podala skvelý výkon

Naše mladé stolné tenistky  naďalej pokračujú vo vynikajúcich výkonoch.

Presvedčili sa o tom aj účastníci 18. ročníka medzinárodného turnaja mládeže Veľká cena Prahy 2023, ktorý sa uskutočnil od 23.6. - 25.6. 2023

Turnaja sa zúčastnili 3 mládežníci zo stolnotenisového klubu MŠK Žiar nad Hronom.

Martina Hrabajová - kategória U13

Linda Majerčíková - kategória U17

Patrik Hrabaj - kategória U19

Naši zástupcovia súťažili ako v družstvách, tak aj jednotlivcoch.

Martina Hrabajová v družstve s Aličovou z Prahy na úvod suverénne vyhrali svoju skupinu so skóre 12:0, keď postupne porazili družstvá z Izraela, Nemecka a ČR zhodne po 4:0. Po vynikajúcom vstupe do turnaja si ešte v prvom kole nadstavby poradili s ďalším družstvom z Nemecka  3:0. V štvrťfinále však ich víťazné ťaženie zastavili Slovinky, s ktorými prehrali 1:3.

V súťaži jednotlivkýň Martine Hrabajovej tesne ušlo prvé miesto v skupine, keď najskôr zvíťazila so súperkami z Dánska a ČR zhodne 3:0 a prehrala s ďalšou češkou 1:3.  V 1. kole nadstavby turnaja Martina narazila na reprezentantku z ČR, ktorú porazila 3:1. V 2. kole na našu hráčku čakala reprezentantka z Nemecka, ktorá Martine nedala šancu a vyhrala 3:0. 

Patrik Hrabaj hral v družstve s Chaloupkom z Kladna. Spolu síce dokázali zvíťaziť nad ďalším družstvom z ČR 4:0, ale nestačili na silné družstvá zo Švédska a Izraela, ktorým podľahli zhodne 0:4. Týmto sa dostali do bojov o konečné umiestnenie 9.-15. Tu už v ďalších súbojoch nenašli premožiteľa a postupnými víťazstvami nad súpermi z Nemecka, Prahy a N. Zámkov obsadili konečné 9. miesto.

V súťaži jednotlivcov Patrik narazil v skupine na Dána a dvoch zástupcov z ČR. Podarilo sa mu zvíťaziť s Dánom a spoluhráčom zo súťaže družstiev - Chaloupkom z Kladna. V zápase o prvé miesto v skupine ale Patrik smolne prehral s reprezentantom ČR Benákom 2:3, keď piaty set skončil výsledkom 11:13. Zo skupiny teda Patrik postúpil do hlavnej súťaže z 2. miesta. V 1.kole nadstavby na Patrika čakal švédsky reprezentant Torner. O vyrovnanosti zápasu svedčia aj výsledky jednotlivých setov. Patrik síce viedol 2:1 na sety , ale švédsky zástupca vývoj zápasu otočil a víťazstvom 3:2 postúpil do štvrťfinále turnaja. O kvalite švédskych hráčov svedčí aj ich semifinálové zastúpenie v tejto kategórii, kde mali troch zo 4 hráčov. 

Linda Majerčíková - opäť skvelý výkon na turnaji.

Linde Praha sedí, čo dokazuje každoročne skvelými výsledkami na tomto turnaji.

V súťaži družstiev nastúpila osvedčená SR-ČR dvojica Majerčíková - Jankú.

Na turnaji súťažilo 8 družstiev a naša dvojica zaznamenala 3 víťazstvá, 2 remízy a 2 prehry, čím obsadili konečné 3. miesto.

V súťaži jednotlivkýň v kategórii U17 Linda najskôr v skupine porazila 2 české reprezentantky, čím postúpila do hlavnej súťaže z 1. miesta a v nadstavbe mala následne v 1. kole voľno a čakala na svoju súperku. V 2. kole sa Linda stretla s belgičankou Didi Giesen, ktorú zdolala 3:0. V semifinále sa následne Linda stretla s reprezentantkou ČR Mazalovou, s ktorou tiež zvíťazila 3:1 a mohla sa tešiť na finálový zápas. Domáci fanúšikovia verili, že turnaj bude úspešný pre favoritku a nasadenú hráčku č.1 - Kodetovú. Hanka je aktuálna vicemajsterka Európy U13 a majsterka ČR v zmiešanej štvorhre U19. Cestu do finále jej však zahatala švédska reprezentantka Alice Nilsson, ktorá zvíťazila 3:1.

Finálový zápas Majerčíková - Nilsson bol dramatický, keď dievčatá sa striedali vo vedení v zápase. Linda síce prehrávala 2:1 na sety, ale bojovnosťou dokázala priebeh zápasu otočiť a nakoniec sa celkovým víťazstvom 3:2 mohla tešiť z turnajového prvenstva.

Veríme, že tieto skvelé výsledky dodajú našim mládežníkom novú inšpiráciu do letnej prípravy, aby sme následne mohli úspešne zvládnuť dorastenecké extraligové stretnutia dievčat aj chlapcov, ktoré nás čakajú v novej sezóne 2023/2024.

J.Barniak, SteK MŠK ZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.