Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Obrovský úspech žiarskej atlétky Emky I.Okoyeocho

GALÉRIA
Dátum: 09.06.2023
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 719
3 min. čítania
Obrovský úspech žiarskej atlétky Emky I.Okoyeocho

Naša atlétka z atletického klubu MŠK, Žiar nad Hronom a členka Slovenskej reprezentácie Emka I. Okoyeocha je v nominácii na Majstrovstvá Európy U18.

Naša atlétka z atletického klubu MŠK, Žiar nad Hronom a členka Slovenskej reprezentácie Emka I. Okoyeocha je v nominácii na Majstrovstvá Európy U18, ktoré sa budú konať v roku 2024 v Banskej Bystrici. Svoju účasť v širšej nominácii si vybojovala skvelými výkonmi v roku 2022,keď ako štvornásobná majsterka Slovenska ( vrh guľou, hod diskom a hod kladivom) ukončila sezónu na prvom mieste v celoslovenských tabuľkách starších žiačok.

Na začiatku tohtoročnej sezóny si zatiaľ drží stále prvé miesta vo všetkých troch disciplínach v kategórii starších žiačok. Skvelé je, že jej výkony na začiatku sezóny sú na úrovni najlepších výkonov na konci atletickej sezóny v roku 2022 a to sme zimnú sezónu prežívali ,ako sa dalo pri vrtochoch počasia, ktoré vládli na Slovensku. Hlavne v hode kladivom sa snažíme zdokonaliť hod na tri otočky, minulú sezónu hádzala len na jednu otočku.

Po halových majstrovstvách Slovenska 2023 a po majstrovstvách Slovenska dorastu vonku na dráhe získala zatiaľ dve zlaté medaile v hale starších žiačok vo vrhu guľou a v doraste v hode kladivom výkonom 43,03m, okrem toho v hode diskom získala bronzovú medailu a vo vrhu guľou jej ušla medaila iba o vlások, kde skončila na štvrtom mieste.

Stabilná a progresívna forma hlavne v hode kladivom a diskom určite presvedčili vedenie atletickej reprezentácie o jej zaradení do širšej nominácie na ME-U18. Tento rok nás čaká namáhavá sezóna, keďže cieľom nie je len účasť na ME, ale aj postup z kvalifikácie. Verím, že aj vedenie nášho žiarskeho gymnázia Milana Rúfusa nám bude nápomocné, nakoľko budeme musieť absolvovať pravidelné testovanie a sústredenia reprezentácie v priebehu roku 2023 a tiež veľa pretekov v sezóne 2023/2024.

Emka je svojim poctivým a pracovitým prístupom k tréningu vzorom pre našich mladších atlétov, mladším rada na tréningu poradí, to si ako tréner na nej veľmi vážim.

Najbližšie je reprezentačné testovanie v dňoch 5.7.2023 - 8.7.2023,odkiaľ ideme rovno na II.kolo slovenskej dorasteneckej ligy do Martina. Ďalšie reprezentačné testovanie sú naplánované na jeseň od 13.10.2023 do 21.10.2023 vo Vysokých Tatrách počas sústredenia reprezentácie dospelých a koncom roka.

Tréner Miroslav Rybársky

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.