Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nákupný sprievodca: Ako vybrať správnu vodovodnú batériu do kúpeľne?

Dátum: 08.12.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 667
Nákupný sprievodca: Ako vybrať správnu vodovodnú batériu do kúpeľne?

Pri zariaďovaní kúpeľne budete stáť pred mnohými rozhodnutiami.

Jednou z vecí, ktorú budete musieť zvážiť je aj výber batérií - umývadlových, sprchových či vaňových. Pozrite si prehľad otázok, ktoré si treba pred kúpou položiť a zoznam tipov, ktoré vám uľahčia rozhodovanie.

 

Aké otázky si zodpovedať pred kúpou?

 

  • Kto bude vodovodnú batériu primárne používať? Ak žijete v domácnosti so staršími členmi rodiny alebo s deťmi, asi budete chcieť siahnuť po batérií, ktorá sa jednoducho ovláda. Vhodné sú napríklad vodovodné batérie so senzorom, ktoré pustia vodu hneď, ako registrujú pohyb rúk.
  • Pôvodná či nová doska? Niektoré pracovné dosky do kúpeľne majú vyvrtané diery na mieru tak, aby zodpovedali otvoru vašej armatúry. Ak sa teda rozhodnete nechať si pôvodnú dosku, budete musieť vybrať kohútik, ktorý do nej bude pasovať.
  • Aká je hĺbka vášho umývadla? Ak máte menšie umývadlo, budete potrebovať aj menší kohútik. Neprimerane veľká batéria k vášmu umývadlu, by mohla špliechať vodu všade naokolo.
  • Aký štýl má vaša kúpeľňa? Vhľad síce nie je pri výbere umývadlových, vaňových a sprchových batérií všetko, je však potrebné vziať do úvahy aj štýl kúpeľne. Máte radšej moderný štýl alebo jemné retro ?

Aké parametre zmerať?

Ak ste si zodpovedali všetky predchádzajúce otázky, je na čase vziať meter a zmerať si všetko potrebné. O aké parametre ide?

  • Hrúbka - dosky, drezu alebo vane, na ktorú bude vaňová batéria nainštalovaná.
  • Počet otvorov a vzdialenosť medzi nimi - meraná približne od stredu otvorov. Dôležité je tiež určiť vzdialenosť medzi otvorom na batériu a stenou.

 

Jednoduché rady a tipy

  • Nechajte si poradiť v otázke materiálu. Jeho kvalita a odolnosť má veľký vplyv na životnosť batérie.
  • Ak sa chcete vyhnúť kvapkaniu kohútika, uprednostňujte spoľahlivé keramické ventily.
  • Prineste si so sebou aj fotografie vašej kúpeľne, aby ste dokázali lepšie prispôsobiť batérie povrchu vane či umývadla.
  • Z praktického hľadiska sú lepšie batérie s jedným úchytom, zodpovedným za teplú aj studenú vodu, s jednoduchým nastavovaním.

 

 

Zdroj obrázku: pirke / Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.