Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Športovec mesta Žiar nad Hronom za rok 2019 - funkcionári

VIDEO
Dátum: 20.02.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 579
Športovec mesta Žiar nad Hronom za rok 2019 - funkcionári

Dlhoroční funkcionári žiarskeho športu.

V stredu 19.februára v Hlavnej sále Mestského kultúrneho centra stretli úspešní športovci, tréneri a funkcionári športových klubov  mesta Žiar nad Hronom, aby si z rúk primátora Petra Antala a hlavných sponzorov športu prevzali ocenenia Športovec mesta 2019.

Toto je zoznam ocenených funkionárov športových klubov.

 

Ocenenie dlhoročných funkcionárov a pracovníkov v oblasti športu

 

Dušan LAJČIAK

Volejbalový klub MŠK Žiar nad Hronom

Pre pána Dušana Lajčiaka je volejbal celoživotnou láskou a vášňou zároveň. A práve preto vo svojom živote podriadil tomuto športu všetko.

Od roku 1971 do roku 1975 bol aktívnym hráčom volejbalového družstva mužov a trénerom prípravky na bývalej III. Základnej škole v Žiari nad Hronom.

V rokoch 1975 – 1985 pôsobil v štruktúrach Krajského volejbalového zväzu a bol aktívnym rozhodcom.

Od roku 1985 až do roku 2001 bol postupne trénerom žiačok, junioriek a žien, predsedom trénersko metodickej komisie volejbalového klubu,

Ako tréner volejbalového klubu prešiel postupne za dlhé obdobie všetkými vekovými kategóriami, kde ho vždy charakterizovali profesionalita a obrovská náročnosť a stála chuť po víťazstve.

Medzi jeho najväčšie trénerské úspechy jednoznačne patria:

  • V sezóne 1987/88 postup družstva žien z krajského majstrovstva do 1. SNL

  • V sezóne 1999/2000 s družstvom starších žiačok – 3. miesto majstrovstva SR

A v sezóne 2007-2008 s družstvom žien postup do extraligy.

Pán Dušan Lajčiak sa neopakovateľnou mierou zaslúžil o rozvoj a  rozmach ženského volejbalu v meste Žiar nad Hronom a tým úspešnú reprezentáciu mesta a volejbalového klubu.

Primátor mesta udeľuje Ďakovný LIST Dušanovi LAJČIAKOVI za celoživotnú prácu, angažovanosť a osobný prínos pre rozvoj volejbalu v Žiari nad Hronom

 

Stanislav SILNÝ - ŠSK

Športovo strelecký klub MŠK Žiar nad Hronom

Svoju kariéru v športovej streľbe začínal pán Stanislav Silný v Mestskej základnej organizácii

Zväzarmu v roku 1977. Aktívne sa venoval pištoľovým ale aj puškovým disciplínam. Na Majstrovstvách okresu a Okresnej streleckej lige získaval bodové umiestnenia. V organizácii vykonával priebežne funkcie : hospodár, pokladník a podpredseda Mestskej Základnej organizácii Zväzarmu. Po zmene názvu organizácie bol zvolený za člena výboru Mestskej Základnej organizácii Združenia technických a športových činností Slovenskej republiky. Neskôr bol aktívny aj vo vedení Spoločnosti všestrannej streleckej prípravy Žiar nad Hronom, ktorá je pokračovateľom predchádzajúcich organizácií vykonávajúcich športovú streľbu.

Pán Stanislav Silný je už niekoľko rokov aktívnym členom výboru Športovo streleckého klubu MŠK Žiar nad Hronom a členom Slovenského streleckého zväzu. V roku keď dovŕšil okrúhle jubileum (70 rokov) dokázal na Slovenskej Extralige dva krát vytvoriť Slovenský rekord v disciplíne vzduchová pištoľ 40 výstrelov.

Na Medzinárodných majstrovstvách Slovenska v streľbe z guľových a vzduchových zbraní, ktoré sa konali 20. - 22. septembra 2019 získal v kategórii seniorov v disciplíne vzduchová pištoľ 40 výstrelov III. miesto. Patrí mu 6. miesto v Slovenskom rebríčku strelcov danej vekovej kategórii v disciplíne vzduchová pištoľ 40 výstrelov.

Pán Stanislav Silný je príkladom pre športovcov v tom, že aj vo vyššom veku je možné sa venovať obľúbenej športovej činnosti a dosahovať hodnotné výsledky.

Primátor mesta udeľuje Ďakovný LIST Stanislavovi SILNÉMU za celoživotnú prácu, angažovanosť a osobný prínos pre rozvoj športovej streľby v Žiari nad Hronom

 

IN MEMORIAM

Marián PAVÚK

Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom

Marián Pavúk sa narodil v Bratislave, kde začal navštevovať národnú školu.

V 50-tich rokoch sa museli presťahovať do Sv. Martina nad Žitavou, kde prežil detstvo.

V roku 1955 sa rodina presťahovala do Žiaru nad Hronom, kde dokončil základné vzdelanie a už v školskom veku jeho veľkou záľubou bolo fotografovanie a veľkým snom bolo štúdium na filmovej priemyslovke v Prahe.

Nakoniec sa rozhodol pre štúdium na strojárskej priemyslovke. Počas štúdia sa aktívne venoval zápaseniu a v roku 1959 družstvo Dunaj Plavba Bratislava, ktorého bol členom získalo titul Majster Československa. Okrem zápasenia sa venoval aj basketbalu a tenisu.

Marián Pavúk bol dlhoročným členom basketbalového klubu, kde pôsobil vo funkciách ako tajomník klubu, tréner aj asistent trénera.

V sezóne 1979/80 získalo družstvo žiakov titul majstrov Slovenska a postúpili  na záverečné majstrovstvách ČSSR, kde družstvo žiakov získalo pod vedením trénera Nagya a asistenta Pavúka strieborné medaily.

V sezóne 1985/86 bol hlavným trénerom mužov a družstvo získalo titul Majstri kraja a muži postúpili do 1. SNL / Slovenskej národnej ligy/. Isté obdobie pôsobil aj ako tréner dievčenského basketbalu.

Okrem venovaniu sa k športu bol Marián aj amatérskym historikom, neúnavným šíriteľom historických poznatkov a zaujímavostí. Napísal „Monografia obce Vyhne“, „Osud Židov vo Vyhniach“, vydal publikáciu o zaniknutých kúpeľoch či knihu o najstaršom slovenskom pivovare vo Vyhniach, Strojáreň vo Vyhniach, Volejbalové turnaje mládeže vo Vyhniach.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.