Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Športovec mesta Žiar nad Hronom za rok 2019-tréneri

VIDEO
Dátum: 21.02.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 493
Športovec mesta Žiar nad Hronom za rok 2019-tréneri

Ocenení tréneri žiarskych športových klubov

V stredu 19.februára v Hlavnej sále Mestského kultúrneho centra stretli úspešní športovci, tréneri a funkcionári  mesta Žiar nad Hronom, aby si z rúk primátora Petra Antala a hlavných sponzorov športu prevzali ocenenia Športovec mesta 2019.

Toto je zoznam troch ocenených trénerov.

Ocenenie – tréner mesta

 

Vladimír Neudeker

Karate klub MŠK Žiar nad Hronom

Vladimír Neudeker je trénerom 3.triedy, držiteľ majstrovského stupňa - 1. dan a je jedeným z prvých cvičencov v Žiari nad Hronom.

Bol člen družstva zápasníkov, ktoré dosiahlo medailové umiestnenia v súťažiach okresu a kraja.

Trénuje prípravku, začiatočníkov, pokročilých, ale aj dospelých a jedným z najdlhšie trénujúcich členov na Slovensku, ktorý má zásluhu na všetkých úspešných pretekároch, ktorí doteraz reprezentovali Karate klub Žiar nad Hronom.

Karate sa venuje od roku 1981 a trénerskú licenciu má od roku 1985. Je bývalým reprezentantom klubu a súťažil v športovom zápase KUMITE na krajskej úrovni.

Okrem športu si rád pozrie dobrý film a hoci si teraz užíva dôchodok, stále patrí k neoddeliteľnej súčasti trénerov karate klubu.

 

Peter Vívoda

BK MŠK Žiar nad Hronom

Peter Vívoda svoju hráčsku kariéru spojil s basketbalovým družstvom v Žiari nad Hronom. 

Už od mládežníckeho obdobia pôsobí v Žiari nad Hronom prakticky až do dnes. Ako hráč prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami až po mužov.

V rokoch 1971 – 1973 počas vojenskej služby hrával za družstvo Dukla Znojmo. Aktívnu hráčsku kariéru ukončil v roku 1974 v Žiar nad Hronom.

Už počas hráčskej kariéry sa začal venovať aj rozhodcovskej činnosti.

Azda najviac ho lákalo trénerstvo. Od roku 1979 do súčasnosti zastával rôzne trénerské pozície, najprv vedúceho družstva, asistenta trénera ako aj hlavného trénera.

Trénovaniu sa aktívne venuje posledných 40 rokov a ovplyvnil kariéru množstvu úspešných hráčov. Za zmienku stoja terajší hráči mužov Jaroslav Supuka, Branislav Obert a Jakub Kádaši. Trénersky viedol aj dnešného prezidenta klubu Jána Valenta, šéftrénera Juraja Horvátha ako aj aktívnych trénerov Júliusa Kuceja a Karola Tapfera.

V minulosti viedol aj mnohé úspešné družstvá, ale jeho top zverencom bol Dušan Bohunický, ktorý bol úspešným basketbalovým reprezentantom Slovenskej republiky a dnes pracuje ako uznávaný a rešpektovaný tréner v zahraničí.

Azda jeho najväčšou vášňou je vyhľadávanie basketbalových talentov. Je športovcom telom aj dušou čo v jeho úctihodnom veku stále dokazuje tým, že brázdi ihriská po celom meste na svojom neodmysliteľnom bicykli a vyhľadáva nové a nové talenty.

Medzi posledné úspechy patrí v rokoch 2015 a 2016 postup na Majstrovstvá Slovenska s družstvami Mladších minižiakov a Starších minižiakov.

 

Adam Pajunk

Atletický klub MŠK Žiar nad Hronom

Adam je zamestnancom spoločnosti FAGOR EDERLAN Slovakia ... ako o ňom povedal tréner Miro Rybársky narodil sa "v dobrom atletickom ročníku roku 1990" v meste Kremnica, kde absolvoval aj základnú školu.

Strednú odbornú školu technickú navštevoval vo Zvolene, kde začal úspešne koketovať s atletikou a hlavne s behmi " na čo najkratšie" vzdialenosti".

Pod vedením trénerky Danice Sokolíkovej reprezentoval úspešne jednak školu, ale aj klub DANICA Zvolen.

Ku koncu štúdia na strednej škole začala spolupráca s Atletickým klubom MŠK, Žiar nad Hronom, kde pod vedením trénera Mira Rybárskeho reprezentoval klub v šprintoch.

Po nejakom čase približne 8 rokov dozadu si ho tréner Miro Rybársky, ako vtedajší prezident klubu, vybral za svojho nástupcu na pozíciu prezidenta klubu, ktorú zastáva dodnes.

V čase pri nástupe do funkcie mal Adam sen o tom, ako náš klub raz bude mať viac ako 100 členov a možno aj tartanovú dráhu, čo sa mu postupne podarilo docieliť

a s pomocou mesta vybudovať aj 300 m tartanový ovál.

Adam Pajunk si zaslúži ocenenie hlavne za svoju usilovnosť trénera a prezidenta,

keď za neho hovoria úspechy našich nielen atlétov v súťaži jednotlivcov a hlavne v súťaži družstiev, kde mladšie žiačky tri roky dozadu valcujú ako víťazky krajskú ligu,

staršie žiačky sú na stupni víťazov pravidelne a dorastenky dva roky po sebe postúpili na majstrovstvá Slovenska, kde súperia v podstate len s najlepšími športovými gymnáziami na Slovensku.

Klub pod Adamovým vedením si postupne vybudoval spolu s trénermi mládežnícke štruktúry od súťaží detskej atletiky až po dorast. Klub sa postupne prepracoval medzi najlepšie a počtom aj najväčšie kluby v rámci súťaží Stredoslovenského atletického zväzu a postupne sa posúva nahor aj v rámci Slovenskej atletiky.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.