Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Športovec mesta Žiar nad Hronom za rok 2019- jednotlivci na majstrovstvách BBSK

VIDEO
Dátum: 20.02.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 429
Športovec mesta Žiar nad Hronom za rok 2019- jednotlivci na majstrovstvách BBSK

Ocenenie Športovec mesta získalo 18 žiarskych športovcov

V stredu 19.februára v Hlavnej sále Mestského kultúrneho centra stretli úspešní športovci mesta Žiar nad Hronom, aby si z rúk primátora Petra Antala a hlavných sponzorov športu prevzali ocenenia Športovec mesta 2019.

Toto je zoznam 18-tich ocenených jednotlivcov, ktorí dosiahli úspechy na úrovni Banskobystrického samosprávneho kraja.

 

Ocenení jednotlivci

Medailisti z majstrovstiev kraja

 

Aydin Dajana Mary

Atletický klub MŠK Žiar nad Hronom

Na Majstrovstvách Stredoslovenského atletického zväzu v kategórii jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva, ktoré sa konali 28.septembra 2019 v Dubnici nad Váhom sa v disciplíne skok do výšky umiestnila na 1.mieste.

Dajana na základe svojich výkonov reprezentovala Slovensko v Poľsku v disciplíne v skok do výšky. V celoslovenských tabuľkách jej pre rok 2019 patrí 1.miesto výkonom 155cm

 

Ľuboš Povinský

Atletický klub MŠK Žiar nad Hronom

Na Halových majstrovstvách Stredoslovenského atletického zväzu v kategórii jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva, ktoré sa konali 13. januára 2019 v Banskej Bystrici sa v disciplíne beh na 1500 m umiestnila na 3. mieste.

Na Majstrovstvách Stredoslovenského atletického zväzu v kategórii jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva, ktoré sa konali 28.septembra 2019 v Dubnici nad Váhom sa v disciplíne beh na 1500 m umiestnila na 1. mieste.

 

Ivan Šlúch

Atletický klub MŠK Žiar nad Hronom

Na Majstrovstvách Stredoslovenského atletického zväzu v kategórii jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva, ktoré sa konali 28.septembra 2019 v Dubnici nad Váhom sa v disciplíne chôdza na 1000 m umiestnil na 1. mieste.

Na Halových majstrovstvách Stredoslovenského atletického zväzu v kategórii jednotlivcov mladšieho a najmladšieho žiactva, ktoré sa konali 13. januára 2019 v Banskej Bystrici sa v disciplíne v disciplíne chôdza na 1000 m umiestnil na 2. mieste.

 

Tereza Veselá

Plavecký klub MŠK Žiar nad Hronom

Plávaniu sa venuje od svojich 5 rokov.

Na majstrovstvách Stredoslovenskej oblasti sa v disciplíne 50m a 200 m prsia umiestnila na 4. mieste, v polohových pretekoch na 100 m sa umiestnila na 4. mieste, na 50 m znak, 50m a 100 m motýlik sa umiestnila na 3. mieste


Šimon Veselý

Plavecký klub MŠK Žiar nad Hronom

Plávaniu sa venuje od svojich 5 rokov.

Umiestnenia:

Na majstrovstvách Stredoslovenskej oblasti sa v disciplíne 200 m voľný spôsob umiestnil na 2. mieste. V disciplíne 50m motýlik sa umiestnil na 2. mieste a v disciplíne 200m prsia sa umiestnil na 3. mieste. Na majstrovstvách Slovenska v disciplíne prsia 100 m sa umiestnil na 7. mieste.

 

Ema Prachárová

Plavecký klub MŠK Žiar nad Hronom

Od 4 rokov je členkou plaveckého klubu.

Na majstrovstvách Stredoslovenskej oblasti sa v disciplíne 200 m motýlik sa umiestnila na 6. mieste. Na Veľkej cene Liptova v disciplíne 100 m motýlik sa umiestnila na 3.mieste a na majstrovstvách Slovenska v disciplíne 200 m motýlik sa umiestnila na 9. mieste.

 

Patrik Hrabaj

Stolnotenisový klub MŠK Žiar nad Hronom

Súťaží v kategórii starší žiaci

Na Majstrovstvách Banskobystrického kraja dorastu v Poltári dňa 31.marac.2019 sa v dvojhre umiestnil na 3. mieste a vo štvorhre sa umiestnil na 2. mieste.

3. miesto vo dvojhre a 2. miesto vo štvorhre získal aj na Majstrovstvách Banskobystrického kraja staršieho žiactva, ktoré sa konali v Lučenci dňa 17.3. 2019.

 

Martina Hrabajová

Stolnotenisový klub MŠK Žiar nad Hronom

Súťaží v kategórii najmladšia žiačka

Na Majstrovstvách Banskobystrického kraja najmladšieho žiactva v Poltári dňa 31. marca 2019 sa vo dvojhre aj vo štvorhre umiestnila na 3. mieste.

3. miesto vo dvojhre získala aj na Majstrovstvách Banskobystrického kraja najmladšieho žiactva, ktoré sa konali v Lučenci dňa 17.3. 2019.

 

Terézia Perháčová

Tenisový klub MŠK Žiar nad Hronom

Je členkou prvoligového družstva dorasteniek SK Pepas Slovenska Ľupča.,

Bola finalistkou celoslovenského turnaja žien v Podbrezovej (august 2019), semifinalistkou celoslovenského turnaja dorasteniek v Petržalke (apríl 2019) a štvorhry dorasteniek v Levoči (jún 2019) a v Topoľčanoch (august 2019).

V mesiaci júl 2019 sa v Liptovskom Mikuláši organizoval celoslovenský turnaj žien na ktorom získala 1. miesto.

 

Jakub Oťapka

Tenisový klub MŠK Žiar nad Hronom

Jakub je členom víťazného krajského deviscupoveho teamu LTC Lieskovec. Ako člen deviscupoveho teamu LTC Lieskovec sa na celoštátnom kole v NTC Bratislava v súťaží družstiev chlapcov umiestnil na 3. mieste.

 

Hanka Pavolová

JIU JITSU MŠK Žiar nad Hronom

Brazílskemu jiu jitsu sa venuje 4 rok. Na medzinárodnej súťaži - BJJ CUP 8. ktorá sa konala v apríli 2019 v Trojanoviciach získala 3.miesto.

Na najväčšej súťaži v Čechách a na Slovensku SAI STORM, ktorá sa konala v mesiaci október 2019 v Martine získala striebornú a na súťaži deti a juniorov KIDS STORM 7 v mesiaci decembri sa umiestnila na 2. mieste.

 

Samuel Sekerka

FK Pohronie Žiar nad Hronom, Dolná Ždaňa

Jeden z ďalších zo skupiny výnimočných ľavákov. Svoju ľavačku ovláda takmer dokonale v osobných súbojoch zdravo agresívny s priamočiarym myslením na súperovu polovicu ihriska. Samko je všestranný športovec na čo už aj neraz doplatil nakoľko zlomeniny rúk či
nôh ktoré si prinesie z bicykla či skateboardu mu potom neumožňujú robiť svoj šport v ktorom je tak úspešný a to je futbal. O Samka už v tomto veku je záujem z iných prvoligových klubov.

 

Jakub Kapusta

FK Pohronie Žiar nad Hronom, Dolná Ždaňa

Jakub Kapusta alebo aj Pohronský Stano Lobotka

Jakub nosí na drese číslo 15 hráva na pozícii defenzívneho záložníka. Ideálny príklad ktorý
pre úspech podriadi všetko  a to aj s kombináciou so svojimi školskými povinnosťami kde takisto dosahuje nadpriemerné výsledky.

Jakub je silný v osobných súbojoch na svoj post technicky nadpriemerne pripravený

Jeden zo skupiny tých hráčov ktorý mal veľký podiel na peknom umiestnení v hlavnej časti I. ligy.

 

Ján Jakab

FK Pohronie Žiar nad Hronom, Dolná Ždaňa

Rodák z Vyhieň, ktorý začínal v klube už v kategórii U9. Vyznačuje sa pozitívnym a zodpovedným prístupom k tréningovému procesu. Individuálne pracuje na zdokonaľovaní svojich zručnosti aj vo svojom voľnom čase. Vyznačuje sa dobrou kopacou technikou, dokonalým ovládaním lopty a veľmi dobrou fyzickou pripravenosťou. Nerobí mu problém nastúpiť na ktoromkoľvek poste na ihrisku, ale najlepšie sa cíti na poste stredného obrancu alebo defenzívneho stredového hráča. Je prirodzeným lídrom svojho tímu, ktorý dokáže svojim výkonom a prístupom podporiť sebavedomie celého tímu.

 

Samuel Dovec
FK Pohronie Žiar nad Hronom, Dolná Ždaňa

Samo začínal s futbalom ako 6 ročný v rodnom Hliníku nad Hronom, odtiaľ  po šiestich rokoch jeho futbalové kroky pokračovali do Pohronia, kde strávil v žiackych kategóriách 3 roky. Za jeho výkony v Pohroní sa dostal do hľadáčika futbalovej akadémie FO ŽP Podbrezová, kam po ukončení žiackych kategórií odišiel. 

Po dvoch rokoch pôsobenia pri prvoligovom futbale ho osud zaviedol späť do Pohronia, kde je neodmysliteľnou súčasťou dorasteneckého kádra. Za posledné dva roky sa Samo vypracoval na oporu dorastu a jeho výborné výkony dopomohli k postupu dorasteneckých kategórií do reorganizovanej II. dorasteneckej ligy.

V súčasnosti Samo trénuje s prvým tímom Pohronia, kde si jeho výkony chvália aj samotní tréneri A mužstva. 

 

Barbora Kupčiová

Volejbalový klub MŠK Žiar nad Hronom

Barbora Kupčiová začala s volejbalom v roku 2010. Vo volejbalovom klube prešla od prípravky až po kadetky. V žiarskom drese štartovala na dvoch finálových turnajoch Majstrovstiev Slovenska v kategórii kadetiek. Ako nádejná a talentovaná volejbalistka bola následne zaradená do Centra olympijskej prípravy v Nitre.

Tam si v silnej konkurencii dokázala vybojovať miestenku na Majstrovstvá Európy junioriek, ktoré sa konali v Albánsku. V sezóne 2019/2020 hosťuje v extraligovom družstve žien UKF Nitra.

 

Lukáš Pellegrini

FK Pohronie Žiar nad Hronom, Dolná Ždaňa

Lukáš Pellegrini je kreatívny stredný záložník. Je rodákom z Repišťa. V klube nepretržite pôsobí od roku 2014. Už niekoľko sezón plní úlohu kapitána mužstva. Prednosťami jeho hry sú presné prihrávky a výborná kopacia technika, ktorá ho predurčuje do úlohy exekútora štandardných situácií. Je jednou z hlavných opôr tímu FK Pohronie. Okrem toho, že Lukáš je vynikajúci futbalista, je aj veľký človek. Na ihrisku vždy odovzdá maximum. Svojim prístupom, odhodlaním a srdcom je už niekoľko sezón veľkým príkladom pre mladých hráčov.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.