Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Futbalová JEDENÁSTKA ROKA 2019

GALÉRIA
Dátum: 04.02.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 818
Futbalová JEDENÁSTKA ROKA 2019

Jedenásť najlepších futbalistov oblastných súťaží v okresoch Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Slávnostné oceňovanie najlepšej Jedenástky roka 2019 sa uskutočnilo v piatok 31.januára vo Vyhniach. O víťazoch ankety rozhodli hlasovaním zástupcovia klubov pôsobiacich v oblastnej VI. lige dospelých, spolu s vedením súťaže. Išlo už o jubilejný 20.ročník ankety.

Jedenástka roka VI. ligy ObFZ Žiar nad Hronom 2019

 

Brankár:
Michal Homola (TJ Sokol Tekovská Breznica)

S futbalom začal ako 8-ročný v Novej Bani. Tam prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. Jeho najlepším trénerom v kategórii žiakov bol pán Marián Viglaský a pán tréner Peter Obrcian. Najväčší úspech v mládežníckych kategóriách bolo prvé miesto v 2. lige starších žiakov, kde hrával aj s Marekom Bakošom a vo výberoch ObFZ s Adamom Nemcom. Z dorastu v Novej Bani si ho stiahol v 16-tich rokoch na hosťovanie na jeden rok klub TJ Sokol Tekovská Breznica, ktorý sa zachraňoval v najvyššej okresnej súťaži. Súťaž sa podarilo zachrániť a vrátil sa späť do Novej Bane. V jej A-tíme pôsobil pod viacerými trénermi, ale ten NAJ bol tréner Ján Maslen. Jeho vzorom je brankár Buffon. Tekovská Breznica mu prirástla k srdcu a pôsobím v tomto klube dodnes ako hráč a funkcionár. Za úspechy vďačí rodine a hlavne úžasnej manželke.

 

Obrancovia:
Marek Kaška (ŠK Voznica)

Jeho futbalová kariéra začala v roku 2006 v prípravke ŠK Voznica, kde hrával až po kategóriu mlôadších žiakov. Ako 14-ročný prestúpil do Žarnovice, kde odohral 2 sezóny ako útočník. Potom prestúpil do Novej Bane, lebo v tej dobe hrali žiaci o ligu vyššie a chcel skúsiť ako to vyzerá tam. Tu ho naučili hrať v strede poľa. Po sezóne v Novej Bani bol pozvaný na výber, z ktorého sa dostal až do širšieho reprezentačného tréningu, ale ďalej už bohužiaľ nie. Na výberoch si ho všimli tréneri zo Žiaru a tí ho prizvali do tímu hrať 1. ligu. Tam odohral 2 sezóny ako stopér. Po odohraní dvoch sezón sa vrátil späť do Žarnovice, kde si zranil chrbát. Po zotavení to skúsil ešte v Novej Bani v 3. lige, ale už stratenú formu nenašiel. Teraz pôsobí druhú sezónu vo Voznici, tam, kde to všetko začalo.

 

Róbert Hric (TJ Inter Horná Ves)

Prvé futbalové kroky robil v ŠKF Kremnica pod vedením trénera Jozefa Brüna. Po 3 rokoch v Kremnici išiel na hosťovanie do Žiaru nad Hronom, kde sa tímu mladších žiakov podarilo vyhrať 3. ligu a o rok na to aj 2. ligu ml. žiakov. V 15 rokoch bol na skúške v Senici, kde neuspel a o pár mesiacov neskôr bol na skúške v Spartaku Trnava, ktorá bola úspešná. Hosťovanie v Trnave trvalo pol roka, po ktorom sa vrátil naspäť do dorasteneckej kategorie v Žiari nad Hronom. V mužskej kategórii začal hrávať v Hornej Vsi, kde pôsobí doteraz. Momentálne pracuje ako inštruktor snowboardu na Krahuliach.

 

Matúš Dubina (OŠK Lutila)

Futbalovú kariéru začal v roku 2009 vo svojich 11-tich rokoch ako bývalý hokejista po zrušení žiarskeho hokejového štadióna. Začínal v FK Žiar nad Hronom, terajšom Pohroní. V tomto klube prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami až po B-družstvo. V roku 2016 prestúpil do klubu OŠK Lutila, kde pôsobí dodnes a dúfa, že v zdraví ešte dlho budem prinášať radosť všetkým futbalovým nadšencom a fanúšikom.

 

Záložníci:

Vladimír Širáň (TJ Inter Horná Ves)

S futbalom začínal v Hornej Vsi pod vedením svojho otca. Neskôr sa presunul do susednej Kremnice, ale tam sa dlho nezdržal a jeho kroky smerovali do Žiaru nad Hronom, kde prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. Po ukončení pôsobenia v Žiari som sa pobral naspäť do Kremnice, kde ho tréner Vladimír Hric ako 16-ročného zobral do A-mužstva a v ňom pôsobil pol sezóny. Po skončení sezóny putoval do rodnej Hornej Vsi, kde pôsobí dodnes a je tu veľmi šťastný, pretože tvoria výbornú partiu na ihrisku aj mimo neho. Veľmi si váži robotu ako bývalého, tak aj nového omladeného vedenia, pretože ich nadšenie a vášeň pre futbal je obdivuhodná. Vladovou srdcovkou medzi futbalovými klubmi je Real Madrid a hráč to bol Zinedine Zidane. Medzi obľúbené jedlo patrí kuracie soté, ktoré mu vždy najlepšie a rada pripraví priateľka Katka. Obľúbeným nápojom je čapované pivko.

 

Marián Dekíš (TJ PS Hliník nad Hronom)

S futbalom začal ako 6-ročný v Hliníku nad Hronom, kde hrával až do dorasteneckej kategórie. Potom prišlo dvojročné hosťovanie v Žiari nad Hronom. Po prechode do dospelej kategórie si nepríjemne zranil koleno a od futbalu dlhšie pauzoval. K futbalu sa vrátil v Hliníku nad Hronom, kde pôsobí doteraz.

 

Rastislav Blahút (OFK Štart Prenčov)

 

Pavel Ulbrík (TJ Sokol Repište)

Prvé futbalové kroky robil boli v rodných Sklených Tepliciach, pod vedením trénera Zubeka a svojho otca. V ôsmych rokoch odišiel do Hliníka nad Hronom, kde prešiel všetkými mladežníckymi kategóriami, pod trénermi Dulajom a Pilnikom. Za dospelých tu odohral asi 1 a pol roka. V roku 2007 ho prehovoril švagor, aby išiel hrať na Repište. Je mu tam veľmi dobre, sú super partia čo je hlavné, na Repišti stretol aj svoje najväčšie šťastie, manželku Katarínu, s ktorou majú tri deti - Matiaska, Amálku a Olivera.

 

Útočníci:

Andrej Beňo (TJ Družstevník Lovčica-Trubín)

Má 18 rokov. S futbalom začal 9-ročný ako útočník v Prestavlkoch. Neskôr išiel na hosťovanie do mládežníckych kategórií FK Pohronie, odkiaľ sa opäť vrátil do Prestavĺk. Následne prestúpil do tímu najvyššej oblastnej súťaže, Lovčice-Trubín, kde hráva doteraz.

 

Patrik Kopčan (OŠK Lutila)

S futbalom začal ako 7-ročný v žiackom družstve rodnej Dolnej Trnávky. Ako žiak sa ďalej zdokonaľoval v neďalekom Hliníku nad Hronom, kde hral tretiu a neskôr druhú ligu žiakov. V Dolnej Ždani pôsobil ako dorastenec. Ako 16-ročný sa vrátil späť do Dolnej Trnávky, kde strávil takmer celú svoju doterajšiu kariéru. V mužskej kategórii odohral 10 rokov. Počas tohto obdobia zaznamenal niekoľko štartov v 3. lige v dresoch Dolnej Ždane a neskôr Pohronia B. Vyššiu súťaž tiež okúsil v dresoch Hliníka nad Hronom a Lovče, kde si zahral 5. ligu. Aktuálne pôsobí v OŠK Lutila, kde je veľmi dobrá partia a dúfa, že sa im bude dariť aj naďalej.

 

Dragan Karakačanov (OŠK Hodruša-Hámre)

Futbalovú kariéru začínal vo Vojvodine Novi Sad, kde hrával za mládež. Potom pôsobil v klube najvyššej macedónskej súťaže, Vardar Skopje, kde hrával za mládež a potom aj za dospelých. V Macedónsku hrával najvyššiu súťaž okrem Vardaru aj v klube Belasica Strumica. Ako 22-ročný prestúpil do maďarského druholigového klubu Diósgyör. Potom hrával v Srbsku za Vojvodinu Novi Sad, kde aj začínal futbalovú kariéru. Ako 25-ročný prestúpil som do vtedajšieho FK Žiar nad Hronom, kde mali vtedy veľké ambície. Neskôr pôsobil v českom Kroměříži, kde hral II. ligu. Na Slovensku hral za Hornú Ves a momentálne pôsobí ako hráč a tréner v OŠK Hodruša-Hámre. Jeho hráčskym vzorom je Sergio Agüero z futbaloveho klubu Manchester City.

 

 

Najviac gólov za kalendárny rok 2019 - 26 (14 za jar 2019, 12 za jeseň 2019)

 

Štefan Krčmárik (TJ PS Hliník nad Hronom)

 

 

Tréneri roka 2019 ObFZ Žiar nad Hronom

 

Kategória dospelí:

Dragan Karakačanov (OŠK Hodruša-Hámre)

Rodák zo srbského Nového Sadu má trénerskú licenciu od roku 2010. S trénerskou kariérou začal vo futbalovom klube OŠK Hodruša Hámre, kde pôsobí ako tréner-hráč od roku 2016. Je to dosť ťažké a náročné aj hrať aj trénovať, preto by sa chcel v budúcnosti viacej venovať trénerskej činnosti. Najlepšie umiestnenie v tabuľke mali minulú sezónu, keď skončili na peknom 2. mieste. V Hodruši pomáha aj pri práci s mládežou, momentálne trénuje aj prípravku U11. Snaží sa deti čo najviac naučiť a preniesť im skúsenosti z futbalovej kariéry. Veľmi si váži ocenenie svojej práce zo strany Oblastného futbalového zväzu Žiar nad Hronom, ktoré ho veľmi motivuje, aby v budúcnosti pracoval ako úspešný tréner. Ako tréner veľmi využíva svoje hráčske skúsenosti z vyšších súťaží ako hráč aj z vyššej súťaže. Jeho trénerským vzorom je Guardiola, páči sa mu jeho útočný štýl hry, držanie lopty a jeho štýl pressingu.

 

Kategória mládež:

Július Frim (OŠK Hodruša-Hámre)

Aj on je jeden z tých, ktorým učaroval najpopulárnejší šport na svete, futbal. Bývalý hráč TJ Sandrik Dolné Hámre, v súčastnosti OŠK Hodruša-Hámre, teraz v tomto klube tréner žiakov. Už v mladom veku sa ako každý chlapec v dedine rozhodol pre futbal. Počas futbalovej kariéry sa riadil heslom “dosahuj to, čo máš rád, inak budeš nútený mať rád to, čo si dosiahol”. V prípravke TJ Sandrik začínal v roku 1980, v priebehu ďalších rokov tu prešiel všetkými kategóriami a to od okresných a oblastných súťaží, cez najvyššie krajské majstrovstvá, až po 4. a 5. ligu mužov. Aktívnu činnosť hráča ukončil v roku 2016 a následne začal trénovať mládež. V roku 2017 získal trénerskú kvalifikáciu UEFA Grassroots C. Pri žiakoch OŠK Hodruša-Hámre je zatiaľ 4 roky a po jednom treťom a dvoch druhým miestach, prišlo konečne prvé miesto v oblastných majstrovstvách žiakov v sezóne 2018/2019. Futbal hrá už len rekreačne za Novodobých starých pánov Hodruše-Hámrov. Svojim nasledovníkom na futbalových trávnikoch odkazuje “hrajte futbal vždy s radosťou, rozumom, ale hlavne srdcom”.

 

 

Hráči roka 2019 ObFZ Žiar nad Hronom v mládežníckych kategóriách

 

Kategória U15 (žiaci):

Dominik Šuška (OŠK Hodruša-Hámre)

Jeho futbalová kariéra začala ešte v materskej škole. Bavilo ho kopať do lopty, byť vonku a v pohybe. Od 1. ročníka ZŠ začal chodiť na tréningy a hrávať za prípravku OŠK Hodruša-Hámre pod vedením Jána Galetu. Bola to dobrá partia spoluhráčov, darilo sa im vyhrávať, vo vtedajšej Minilige Adama Nemca skončili na 3. mieste. Dominik mal v tom období možnosť prestúpiť do FK Pohronie, ale zostal verný Hodruši-Hámram. Keď bola možnosť striedavých štartov, reprezentoval Žarnovicu. Vďaka účasti vo výbere Oblastného futbalového zväzu Žiar nad Hronom mal dvakrát možnosť zahrať si na turnaji v Rakúsku. Cez leto sa zdokonaľuje účasťou na futbalových kempoch. So svojim žiackym tímov, pod vedením trénera Júliusa Frima, sa stal v sezóne 2018/2019 majstrom oblasti a sám nastrieľal 83 gólov.

 

Kategória WU15 (žiačky):

Patrícia Urblíková (MFK Žarnovica; toho času už hráčka FC ViOn Zlaté Moravce)

Futbalovú kariéru začala v MFK Žarnovica v prípravke, následne pokračovala v kategórii mladších žiakov pod vedením trénera Dolinského do roku 2018. V marci 2018 odišla na hosťovanie do JUPIE Banská Bystrica. V auguste 2018 prestúpila do banskobystrickej Dukly, kde hrala za staršie žiačky a zároveň sa zúčastňovala výberov SsFZ. Momentálne, od júla 2019, pôsobí v FC ViOn Zlaté Moravce, kde hrá za dorastenky. V novembri 2019 bola pozvaná na kontrolný zraz slovenskej reprezentácie žiačok.

 

Kategória U11 (prípravka):

Juraj Terek (TJ PS Hliník nad Hronom; toho času už hráč FK Pohronie)

Od malička má rád pohyb a tak začal chodiť ako 5-ročný do HKM Zvolen, kde však boli stále nejaké problémy, hlavne nedostatok ľadu. A tak ako 6 a polročný prišiel na tréning do FK Pohronie k pánovi Mališovi, kde sa mu doslova rozžiarili oči a po prvom tréningu bolo jasné, že na hokej už nepôjde. Odvtedy hráva za FK Pohronie vo svojej kategórii. Ale na tréningy a niektoré zápasy chodil aj so svojimi kamarátmi v prípravke Hliníka nad Hronom, za ktorý hral v minulom ročníku v rámci striedavého štartu v Minilige Milana Škriniara a v rámci tohto pôsobenia sa stal najlepším strelcom celej súťaže so 76 strelenými gólmi. Toto sa mu podarilo aj vďaka jeho veľkej usilovnosti a ochote trénovať aj individuálne.

 

 

Jubilanti 2019

 

Ján Tomáš (60)

 

Stanislav Neuschl (60)

 

Milan Nemec (60)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.