Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiar bude opäť zbierať vianočné stromčeky

Dátum: 08.01.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 199
Žiar bude opäť zbierať vianočné stromčeky

Termíny zberu nájdete nižšie

Podľa platného VZN č. 2/2017 o spôsobe nakladania s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Žiar nad Hronom majú obyvatelia nárok na bezplatný odvoz vianočných stromčekov v termíne do 31. januára príslušného kalendárneho roka.

Pre všetkých obyvateľov mesta (KBV a IBV) sa tento rok odvoz vianočných stromčekov uskutoční každý štvrtok v januári, a to 9. 1., 16. 1., 23. 1 a 30. 1. 2020. Obyvatelia bytových domov umiestňujú živé vianočné stromčeky vedľa stojísk zberných nádob odzdobené, bez akýchkoľvek vianočných ozdôb. 

Obyvatelia v mestských častiach IBV umiestňujú vianočné stromčeky pred svoje nehnuteľnosti. Okrem vyššie uvedených termínov sa v častiach IBV zrealizuje zber stromčekov aj v rámci pravidelného zvozu bioodpadu, a to vo štvrtok 23. januára.

Takto vyzbierané vianočné stromčeky sa ďalej zhodnocujú štiepkovaním. Z tohto dôvodu žiadame obyvateľov, aby živé vianočné stromčeky umiestňovali k stojiskám zberných nádob, alebo pred svoje nehnuteľnosti bez vianočných ozdôb.

Ďakujeme za spoluprácu a udržiavanie čistoty mesta, v ktorom žijeme.

Vaše mesto

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.