Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Online ročník Jarnej školičky na Dvojke

GALÉRIA MAPA VIDEO
Dátum: 18.02.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 506
Online ročník Jarnej školičky na Dvojke

.

 

Dvojka už niekoľko rokov počas jarných prázdnin ponúkala predškolákom podujatie s názvom Jarná školička, ktoré sa teší veľkej obľube. Deti si počas 3 dní v škole mali možnosť vyskúšať množstvo vedomostných a zábavných aktivít. Okrem pohybu , súťaží a spoločenských hier,   každý deň absolvovali aj výučbu anglického jazyka. Navštívili odborné učebne, relaxačnú miestnosť či telocvičňu. Stretli sa s pedagógmi školy, nadviazali sociálne kontakty s  rovesníkmi z iných materských škôl. Prvoradým cieľom Jarnej školičky bolo zoznámiť predškolákov so školským prostredím , pripraviť ich na úspešný zápis a na to, čo ich v škole čaká.

V súčasnosti však táto forma podujatia nie je možná. Školy a MŠ sú otvorené len pre malý okruh detí rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre. Obavy rodičov, či ich dieťa je na školu pripravené, tu však sú, a sú opodstatnené. Veľa rodičov sa na pedagógov obracia s tým, čo by ich dieťa malo vedieť pred vstupom do 1. ročníka .

Preto sa Dvojka rozhodla tento ročník JŠ uskutočniť prostredníctvom online technológií v bezpečí domova.

Rodičom ponúka :

  • Individuálne pohovory na témy:

  • školskej zrelosti

  • požiadaviek na vedomosti a zručnosti budúceho školáka

  • Individuálne aktivity s deťmi

  • pomocou ktorých sa overí, či sú do školy pripravené

  • pomocou didaktických materiálov a pracovných listov sa zamerajú aj na rozvoj grafomotorických schopností a tvorivého myslenia

Odpovedať na otázky rodičov , konzultovať a pracovať s deťmi budú skúsení pedagógovia. S deťmi individuálnymi pohovormi, ktorých môže byť aj niekoľko, hravou formou zistia, či sú do školy dostatočne pripravené.

Na konzultáciu je potrebné sa prihlásiť od 15.2. do 26.3.2021 na t.č. 0905 446 162. Na tomto t.č. bude podaná informácia o termíne a čase online konzultácie, či aktivity s dieťaťom. Pedagógovia sa vynasnažia prispôsobiť termíny časovým požiadavkám rodičov .

Ak vás teda ponuka ZŠ na Ul. M. R.  Štefánika, zaujala, neváhajte a využite túto možnosť ešte pred zápisom do 1.ročníka,ktorý sa uskutoční v 1.aprílovom týždni. Presný termín konania zápisu bude včas zverejnený na webovej stránke každej ZŠ.

Vaša Dvojka

 

Foto: archív ATV, Jarná školička 2020

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.