Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Od 25. januára sa očkuje proti Covid-19 aj v žiarskej nemocnici

Dátum: 20.01.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 468
Od 25. januára sa očkuje proti Covid-19 aj v žiarskej nemocnici

Určené skupiny ľudí sa už môžu prihlásiť online.

Ako redakciu ATV informovala komunikačná špecialistka ProCare a Svet zdravia Jana Fedáková na termín očkovania proti ochoreniu COVID-19 v Nemocnici Svet zdravia Žiar nad Hronom sa môžu určené skupiny ľudí prihlásiť online prostredníctvom národného portálu www.korona.gov.sk. Prvé voľné termíny sú konkrétne definovaným skupinám v zmysle národnej očkovacej stratégie k dispozícii od pondelka 25. januára.

 

Očkovanie v žiarskej nemocnici sa bude konať vo vakcinačnom centre v budove polikliniky na druhom poschodí. Pripravená je jedna ambulancia s celkovou dennou kapacitou v počiatočnej fáze približne 120 ľudí. Vakcinačné centrum bude v prevádzke od 9.00 do 15.00 hod., obedňajšia prestávka je v čase od 12.00 do 12.45 hod.

 

Aktuálne je na stránke www.korona.gov.sk otvorené prihlasovanie pre:

  • zdravotníckych pracovníkov
  • študentov zdravotníckeho lekárskeho a nelekárskeho odboru, ktorí počas štúdia prichádzajú do kontaktu s pacientom
  • zamestnancov obslužnej organizácie, ktorí vykonávajú svoju činnosť v nemocnici
  • zamestnancov zariadenia sociálnych služieb (napríklad domova sociálnych služieb)
  • terénnych sociálnych pracovníkov
  • zamestnancov nemocnice, ktorí prichádza do kontaktu s pacientom
  • zamestnancov záchrannej zdravotnej služby a dopravnej zdravotnej služby, ktorí prichádzajú do kontaktu s pacientom
  • zamestnancov mobilného odberného miesta, ktorí prichádzajú do kontaktu s testovanou osobou
  • osoby nad 85 rokov
  • osoby, ktoré v rámci cirkvi alebo náboženskej spoločnosti registrovanej podľa osobitného predpisu poskytujú duchovnú službu pre pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici alebo pre prijímateľov sociálnych služieb v zariadení sociálnych služieb

 

Pred očkovaním musí registrovaný žiadateľ vedieť preukázať fakt, že do tejto skupiny patrí (napr. potvrdením o zamestnaní, či služobným preukazom). Termín na podanie druhej dávky vakcíny mu bude pridelený automaticky.

 

Po nahlásení sa na termín nemocnica následne na základe dopytu objednáva daný počet vakcín.

 

Po príchode do vakcinačného centra, respektíve ambulancie vypĺňa pacient dotazník, v ktorom sa posudzujú rizikové faktory. Po vykonaní všetkých náležitých úkonov sa pristúpi k samotnej vakcinácií. Po tomto kroku je potrebné, aby pacient počkal na pozorovanie približne 15 minút v čakárni. U rizikových skupín je táto doba predĺžená na 30 minút.

 

žiarskej nemocnici bolo dosiaľ zaočkovaných vyše 200 zamestnancov. Na tento týždeň má nemocnica objednaných 144 dávok vakcín a aktuálne očkuje zamestnancov DSS a PZ SR. K dnešnému dňu bolo zaočkovaných vyše 600 osôb.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.