Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarska samospráva, Slovalco a Nemak kúpili pre nemocnicu život zachraňujúce prístroje

VIDEO
Dátum: 17.01.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1500
Žiarska samospráva, Slovalco a Nemak kúpili pre nemocnicu  život zachraňujúce  prístroje

.

Vo štvrtok sa v priestoroch žiarskej nemocnice stretol jej riaditeľ Ivan Mokrý s riaditeľmi spoločností Slovalco a Nemak a tiež primátorom Žiaru Petrom Antalom, aby im poďakoval za prístroje, ktoré darovali našej nemocnici.

O stretnutí informoval na sociálnej sieti aj primátor Peter Antal a tu je jeho celé vyjadrenie:

"Pre žiarsku nemocnicu sme zakúpili prístroj na podporu dýchania AIRVO2 Nasal High Flow. Ide o zariadenie schopné zásobovať človeka s problémami s dýchaním kyslíkom, ktorý sa vháňa v optimálnom tlaku, teplote a vlhkosti, tak aby pacient mohol dýchať a nemusel byť napojený na pľúcnu ventiláciu. Prístroj stál 4 900 € bez DPH, myslím však, že sú to veľmi dobre investované peniaze, pretože v tomto období môže zachrániť viacero pacientov s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19. Má oveľa väčšiu úspešnosť záchrany života ako klasická pľúcna ventilácia.

Spolu s nami rovnaký prístroj pre nemocnicu zakúpila aj Nadácia ZSNP a Slovalco a spoločnosti Slovalco a Nemak, čím nemocnica získala vo veľmi krátkom čase štyri veľmi kvalitné život zachraňujúce prístroje. Za ich prístup im v mene všetkých obyvateľov mesta ďakujem. Ďalší prístroj zakúpil aj majiteľ nemocnice, spoločnosť Svet zdravia.

Pri tejto príležitosti sme sa dnes stretli s riaditeľom NsP Svet Zdravia Ivanom Mokrým, ktorý nás informoval o systéme využitia spomínaných prístrojov. Stretnutia sa zúčastnil aj generálny riaditeľ Slovalca, Milan Veselý a generálny riaditeľ Nemaku, Rastislav Gál. Zároveň som sa dozvedel, že v žiarskej nemocnici aktuálne leží s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19 už 35 pacientov, čo je, bohužiaľ, už plná kapacita našej nemocnice" zverejnil primátor Peter Antal.

Vedenie žiarskej nemocnice poďakovalo zástupcom veľkých výrobných spoločností žiarskeho regiónu SLOVALCO, a.s., Nadácia ZSNP a SLOVALCO, Nemak Slovakia, s.r.o. a primátorovi mesta za prefinancovanie kúpy prístrojovej techniky pre pacientov s pľúcnou formou ochorenia COVID19 v celkovej výške 25 000,-.

Nemocnica týmto spôsobom obstarala štyri AIRVO2 Nasal High Flow oxygenátry s integrovaným zvlhčovačom a ohrevom vdychovanej zmesi.

Tieto prístroje zlepšujú okysličenie organizmu, zvyšujú objem pľúc na konci výdychu a zabezpečujú celkový komfort pacienta. Podstatne tak prispievajú k zlepšeniu starostlivosti u COVID pacientov. Médiá o tom informovala Ing. Lucia Mádelová, koordinátorka internej dokumentácie a marketingu a.s.Svet Zdravia.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.