Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pri kaštieli vznikajú nové parkovacie miesta

Dátum: 23.11.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 373
Pri kaštieli vznikajú nové parkovacie miesta

.

Okrem rekonštrukcie samotnej budovy pri kaštieli, z ktorej sa stane domov pre seniorov, sa opravuje aj oporný historický múr a v areáli vznikne parkovisko so 40 parkovacími miestami.

Na ploche, ktorú máme k dispozícii, vznikne 40 parkovacích miest pre osobné motorové vozidlá, sanitku a zásobovanie,“ vysvetľuje primátor mesta Peter Antal s tým, že na vznikajúcom parkovisku budú môcť, okrem zamestnancov a návštev domu seniorov, parkovať aj návštevníci kaštieľa a v budúcnosti zrekonštruovaného polyfunkčného objektu (bývalý internát a triedy obchodnej akadémie). „Plánujeme aj rekonštrukciu plochy, tzv. parkoviska, priamo pred kaštieľom. Ešte však nie je jasné, či tu budú vytvorené aj parkovacie miesta, alebo to ponecháme ako reprezentačný vstup do kaštieľa,“ dodáva primátor.

Stavenisko pre múr, parkovisko a vjazd k zariadeniu bolo odovzdané firme CESTY MOSTY s.r.o. Košice - Západ ešte 16. septembra tohto roku. So samotnými prácami, v prvom rade na korune historického múru, sa začalo 5. októbra. Plánovaná oprava časti tohto múru je k dnešnému dňu ukončená. Zmluvný termín ukončenia celého komplexu stavby mal byť 30. októbra tohto roku. Z dôvodu dlhotrvajúceho nepriaznivého počasia, keď sa nedali robiť terénne práce, archeologický prieskum, ako aj z dôvodu nepredvídaných okolností (nálezy neevidovaných podzemných sietí rozvodov elektrickej energie, výmena prasknutého plynového potrubia) sa posunul.

Mesto ZH

Foto:Mesto ZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.