Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Podvodníci začali na oklamanie seniorov používať novú legendu

Dátum: 16.11.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 328
Podvodníci začali na oklamanie seniorov používať novú legendu

Seniori pozor.

Polícia v Lučenci vyšetruje prípad, ktorý súvisí s podvodom na senioroch. Páchateľ, ktorý zatelefonoval 77-ročnej dôchodkyni z okresu Lučenec, sa vydával za zamestnanca Krízového centra Covid.

Žiadal od nej 8-tisíc eur na injekciu pre jej dcéru, ktorá leží na pľúcnej ventilácii pre ochorenie Covid 19 v nemocnici v Bratislave.

Keďže menovaná nemala doma dosť peňazí, páchateľ jej zabezpečil odvoz taxíkom do najbližšej pobočky banky s tým, že peniaze prevezme niekto u nej doma. Cestou jej ešte niekoľkokrát volal na mobil.

Našťastie jej v tom čase zatelefonovala dcéra, ktorá ju po zistení týchto skutočností ihneď poslala na najbližšie policajné oddelenie.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin podvodu spáchaný v štádiu pokusu. O takéto konanie sa páchateľ pokúsil v čase núdzového stavu, preto za takýto skutok hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Konanie páchateľov, kedy sa pokúsili podviesť dôchodcov, sme zaznamenali vo viacerých okresoch nášho kraja.

PZ BB

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.