Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nový koronavírus aj v žiarskej opatrovateľskej službe

Dátum: 12.11.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 413
Nový koronavírus aj v žiarskej  opatrovateľskej službe

.

Žiarska radnica dnes 12.11. zverejnila informáciu o COVID19 v domácej opatrovateľskej službe, ktorú poskytuje obyvateľom mesta:

"Bohužiaľ, prvý prípad ochorenia COVID-19 sme zaznamenali aj v opatrovateľskej službe mesta Žiar nad Hronom. Pozitívne testovaná bola a príznaky ochorenia vykazuje jedna opatrovateľka. Jedna z dvoch klientiek, o ktoré sa starala, bola taktiež pozitívne testovaná. Čakáme na výsledky testov ďalších dvoch členiek opatrovateľskej služby, ktoré minulý týždeň zastupovali chorú opatrovateľku a vykazujú už potenciálne príznaky ochorenia. Opatrovateľka, u ktorej sa prejavilo ochorenie mala antigénny test z plošného testovania negatívny. Ochorenie sa jej prejavilo nasledujúci týždeň.

Samozrejme, rizikoví zamestnanci sú v domácej karanténe a situáciu riešime podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom. Všetkých členov opatrovateľskej služby budeme v nasledujúcich desiatich dňoch testovať v trojdňových intervaloch, aby sme vylúčili alebo zachytili ďalšie možné šírenie nákazy. 

Veríme, že problém s výskytom nákazy v opatrovateľskej službe sa nám podarilo eliminovať a k nakazeniu ďalších klientov alebo zamestnancov opatrovateľskej služby nedôjde."

Foto: Ilustračné

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.