Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiar sa pripravuje na testovanie, pre občanov chce vydať manuál

Dátum: 23.10.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 516
Žiar sa pripravuje na testovanie, pre občanov chce vydať manuál

.

"NA ZABEZPEČENÍ PLOŠNÉHO TESTOVANIA NAPLNO PRACUJEME A UROBÍME MAXIMUM PRE JEHO BEZPEČNÝ PRIEBEH" povedal nám do telefónu vedúci kancelárie primátora Martin Baláž, uviedol tiež, že žiarska radnica vydá akýsi manuál, ako postupovať pri testovaní, kde treba prísť a čo treba robiť, aby všetko prebehlo rýchlo a bezpečne." Martin Baláž zároveň dodal, že doteraz sa im prihlásilo 50 dobrovoľníkov z radov občanov mesta, za čo im vyjadruje veľkú vďaku.

"Chcem ubezpečiť všetkých obyvateľov, že mesto Žiar nad Hronom si všetky povinnosti súvisiace s organizáciou plošného testovania splní a pripravujeme sa na to s plnou vážnosťou" zverejnil na sociálnej sieti primátor mesta Peter Antal.

Ako by teda malo celé vyzarať? Toto sú predbežné návrhy radnice:

☑️ Predpokladá sa, že testovať sa bude v 12 miestnostiach, ak budú schválené RÚVZ.

☑️Administratívne úkony sa vykonajú v interiéri a odbery v exteriéri.

☑️Interiéry budú pravidelne dezinfikované a personál maximálne chránený, aby  čo najviac eliminovali riziko nákazy.

☑️Obyvatelia dostanú podrobné inštrukcie a odporúčania, ktorá miestnosť prislúcha k ich bydlisku. Chcú na to využiť všetky dostupné komunikačné kanály. Taktiež budú na mieste každého podrobne inštruovať, ako sa správať, aby sa vyhol nákaze.

"Aktuálne dáva radnica dohromady technické zázemie, ochranné pomôcky nad rámec toho, čo zabezpečí štát a najmä personálne kapacity na administratívne úkony pri testovaní. Prihlasujú sa aj dobrovoľníci, za čo sa im všetkým chcem poďakovať,"  dodal na záver pimátor Peter Antal.

Zároveň  radnica informuje obyvateľov ktorí by ešte chceli pomôcť, aby sa prihlásili  do utorka 27.10.  e-mailom na adresu mn@ziar.sk.

Odmena za 1 pracovný deň bude 70 €.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.