Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spoločnosť EBG chce v Žiari postaviť súkromnú materskú školu

Dátum: 05.10.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 285
Spoločnosť EBG chce v Žiari postaviť súkromnú materskú školu

:-)

Na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili žiarski poslanci zámer prenájmu nehnuteľného majetku pre Európske vzdelávacie strediská pre povolanie a spoločnosť (EBG). Pozemok sa nachádza v areáli Základnej školy na Ulici Dr. Janského. Spoločnosť tu chce postaviť súkromnú materskú školu.

Spoločnosť EBG je v meste Žiar nad Hronom etablovaná ako zriaďovateľ Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej EBG. Skontaktovali sme sa aj s Marekom Nikelom, štatutárnym zástupcom spoločnosti. Ako sa však k danej veci vyjadril: „Plánujeme stretnutie s vedením mesta a potom postupne budeme pripravovať podklady pre projekt. Bližšie informácie by sme mali mať do niekoľkých dní, maximálne týždňov,“ reagoval na naše otázky Marek Nikel. Na odpovede ohľadom začatia výstavby, otvorenia či poplatkov za umiestnenie dieťaťa do súkromného zariadenia si tak ešte budeme musieť počkať. Ako však vo svojej žiadosti spoločnosť, okrem iného, uvádza, v spolupráci so základnou školou by upravili areál školy pre športové využitie. „Radi by sme ponúkli naše skúsenosti a možnosti pri vybudovaní novej materskej školy, ktorá by doplnila rôznorodosť ponúkaných vzdelávacích programov pre deti,“ píše sa v žiadosti.

Orientácia na výučbu cudzích jazykov a environmentálnu výchovu

Spoločnosť EBG plánuje rozšíriť kapacity mesta v materských školách o predbežný počet 40 detí. Súkromná materská škola by mala byť orientovaná na výučbu cudzích jazykov a environmentálnu výchovu. Pracovná doba by mala byť rozšírená podľa potreby až do večerných hodín a rodičia môžu počítať aj s možnosťou prepravy detí pri vyzdvihnutí a odovzdaní. Ako stojí v uznesení, kolaudácia stavby by mala byť najneskôr do 24 mesiacov od podpísania zmluvy. Viac informácií vám poskytneme po stretnutí zástupcov spoločnosti s vedením mesta.

(li)

 

Foto:mesto ZH

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.