Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Basketbal: Majstrovstvá Slovenska - stred

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 29.09.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 852
Basketbal: Majstrovstvá Slovenska - stred

:-)

Starší mini MŠK BK Žiar nad Hronom sa v dňoch 26. - 27.09. 2020 zúčastnili turnaja Majstrovstiev SR - stred, v kategórii mladších mini. Išlo o akési ukončenie minuloročnej sezóny, nakoľko iba táto kategória detí nemala záverečný turnaj. Bohužiaľ Corona nám nedovolila, aby bol tento turnaj celoslovenský ale aj napriek tomu mal turnaj veľmi dobrú úroveň. Nakoľko družstvo z Handlovej sa turnaja nemohlo zúčastniť z dôvodu karantény museli sme turnaj odohrať vo štvorici. 

 

Hráči sa v sobotu postupne stretli s družstvami z Prievidze, Žiliny a Považskej Bystrice. Prvý zápas pod vedením nového trénera nám ukázal, že chlapci nemôžu zaprieť ich chcenie a chuť do hry ale taktická nevyzretosť a nedostatočná disciplína sú najväčším nepriateľom na začiatku kariéry. Zápas proti Prievidzi sa od začiatku niesol v jednom duchu a to, že súper si na začiatku zápasu vytvoril náskok, ktorý sme do konca zápasu nedokázali dotiahnuť a to aj napriek mohutnému záveru, kde sme sa dotiahli na 6 bodov. Zápas sme síce prehrali, ale chlapcom sme v šatni povedali, že celkové víťazstvo ešte nie je stratené.

 

V druhom zápase sme nastúpili proti súperovi zo Žiliny. Začiatok zápasu bol vyrovnaný a veľmi bojovný. Chlapci sa chceli ukázať pred svojimi rodičmi ako aj staršími spoluhráčmi a chceli poraziť tradičného rivala. Naši fanúšikovia vytvorili búrlivú atmosféru, ktorá chlapcov hnala dopredu. Až v druhom polčase sme dokázali súperovi odskočiť na dvojciferný rozdiel čo sa ukázalo ako rozhodujúce. V zápase si zahrali všetci chlapci ale hlavne prekvapil nenápadný zakončovateľ Leo Kvačkaj, ktorý zo 6 pokusov premenil 5 košov, čo bolo v konečnom dôsledku rozhodujúce.

 

V poslednom zápase prvého dňa chlapcov čakal súper z Považskej Bystrice. V zápase od začiatku nebolo pochýb, kto v konečnom dôsledku zvíťazí, do zápasu sa aktívne zapojili všetci hráči čo niekedy vyvolávalo aj úsmevné chvíle keďže pre niektorých to bola premiéra na takomto podujatí. V zápase sme zvíťazili a postúpili do vytúženého finále.

 

V nedeľňajšom finále sme sa opäť postavili azda najtradičnejšiemu žiarskemu rivalovi Prievidzi. Do finále sme nastupovali už poučení z chýb z predchádzajúceho dňa a verili sme, že môžeme prekvapiť. Vo finále Žiarčania ukázali bojovnosť a chuť odplatiť Prievidžanom prehru zo soboty. Chlapci nastúpili do zápasu s veľkou chuťou po titule a bolo to vidieť aj na skóre, ktoré svietilo na tabuli po prvej polovici prvej štvrtiny (12:2). Po zvyšok zápasu Žiarčania diktovali tempo zápasu a pohodlne nakoniec zvíťazili (60:44). V zápase sa svojou bojovnosťou zaskveli hlavne bratská dvojica Hurajovcov, ktorí ukázali všetkým chlapcom ako sa bojuje o titul. Hlavne Max strhol celú lavičku do zápasového diania a svojimi výkonmi ukázal, že oprávnene bol vyhlásený za MVP nášho družstva. 

 

Chcel by som chlapcom poďakovať za kvalitný výkon po celú dobu turnaja. Samozrejme boli tam chyby, ktoré avšak dokázali vykompenzovať bojovnosťou a tímovým výkonom. Taktiež veľká vďaka patrí rodičom a fanúšikom, ktorí svojim povzbudzovaním dali chlapcom okúsiť ako sa hrá pred veľkým domácim publikom. Počas celého turnaja sa na palubovke vystriedali všetci hráči, ktorý dokázali pomôcť či už v obrane alebo v útoku a získať titul Majstra Slovenska – stred.

Tréner: Mgr. Ján Valent 

Asistent: Jakub Švec 

 

Zostava: Huraj A. , Huraj M. , Kvačkaj L., Oťapka J., Golebiowski M., Frič D., Barcík P., Hlaváč D., Polák M., Michalov T., Kukučka M., Škorec S., Repiský R., Kúšik J., Volentier F., Hrmo T., Valent M.

 

26.9.2020

MŠK BK Žiar nad Hronom : MBA Prievidza 55:61 (28:36)

Body: Huraj A. 22, Huraj M. 18, Kvačkaj 6, Oťapka 4, Golebiowski 3, Frič 2

Hrali: Barcík, Hlaváč, Polák, Michalov, Kukučka, Škorec, Repiský, Kúšik, Volentier, Hrmo, Valent

 

MBK Victoria Žilina: MŠK BK Žiar nad Hronom 43:59 (23:28)

Body: Huraj A. 21, Huraj M. 13, Kvačkaj 10, Golebiowski 7, Oťapka 6, Barcík 2

Hrali: Hlaváč, Polák, Michalov, Kukučka, Škorec, Repiský, Kúšik, Volentier, Hrmo, Valent, Frič

 

MŠK BK Žiar nad Hronom: IMC Slovakia Považská Bystrica 65:30 (31:12)

Body: Huraj M. 24, Huraj A. 11, Oťapka 8, Volentier 6, Kvačkaj 6, 

Golebiowski 4, Polák 2, Frič 2, Michalov 2 

Hrali: Barcík, Hlaváč, Kukučka, Škorec, Repiský, Kúšik, Hrmo, Valent

 

27.9.2020

MŠK BK Žiar nad Hronom : MBA Prievidza 60:44 (35:16)

Body: Huraj M. 22, Huraj A. 17, Oťapka 11, Golebiowski 5, Kvačkaj 3,

Repiský 2

Hrali: Barcík, Hlaváč, Polák, Michalov, Kukučka, Škorec, Kúšik, Volentier, Hrmo, Valent, Frič

 

Adrika Kňažková, PR manager BK

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.