Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

COVID 19 sa objavil už aj v Žiari-aktualizované

Dátum: 25.07.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 5654
COVID 19 sa objavil už aj v Žiari-aktualizované

Zvýšte opatrnosť.....

Podľa neoficiálnych, ale overených informácií, bola v nemocnici v Banskej Bystrici  hospitalizovaná žena zo Žiaru nad Hronom s vysokými horúčkami u ktorej bol urobený test na COVID19 s pozitívnym výsledkom.


Podľa našich zistení prišla z Českej republiky spolu s partnerom, u ktorého zatiaľ vírus nezistili.


Časť obyvateľov Kortíny je v domácej karanténe. Testovanie týchto ľudí bude urobené v pondelok priamo u nich doma. Na okolie dohliadajú členovia rómskych občianskych hliadok v spolupráci s mestskou políciou.

 

V sobotu 25.júla zverejnil žiarska samospráva túto informáciu:

V piatok 24.7. sme dostali informáciu o dvoch pozitívnych prípadoch na výskyt koronavírusu u obyvateľov v osade. V oboch prípadoch ide o dvoch navrátilcov, ktorí pracovali v Českej republike a do Žiaru nad Hronom mali pricestovať v stredu 22.7. U jednej testovanej boli už zjavné príznaky ochorenia COVID-9, tak bola okamžite hospitalizovaná.

Mesto Žiar nad Hronom okamžite zareagovalo. Rodinní príslušníci a obyvatelia časti osady, kde sa oba prípady vyskytli, boli poučení o pravidlách karantény. Na to, aby nedochádzalo k jej porušovaniu a ďalším vzájomným kontaktom, dohliadajú občianske hliadky MOPS a mestská polícia 24 hodín denne, kým všetci z ohniska nákazy neabsolvujú testy na výskyt koronavírusu.

Prostredníctvom dobrovoľného hasičského zboru sme vykonali dezinfekciu priestorov v okolí obydlia pozitívne testovaných.

Aktívne komunikujeme s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom a situáciu máme pod kontrolou. Aktuálne sme pozastavili všetky aktivity komunitného centra v osade. Testovanie obyvateľov bude prebiehať priamo v osade a o počte testovaných budú rozhodovať hygienici.

Chceme ubezpečiť obyvateľov mesta, že robíme všetko pre eliminovanie rizika šírenia nákazy a nie je dôvod na prehnané obavy. Zároveň však pripomíname, aby vo vlastnom záujme venovali dostatočnú pozornosť všetkým hygienickým a ochranným preventívnym opatreniam.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.