Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarska nemocnica sa vracia do normálu

Dátum: 06.05.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 736
Žiarska nemocnica sa vracia do normálu

Obnovujú sa operácie a uvoľňujú sa aj ďalšie opatrenia

Nemocnice siete Svet zdravia vrátane žiarskej nemocnice sa postupne vracajú k plánovaným operačným výkonom. Pacient musí pred operáciou dodržať 14-dňovú domácu izoláciu, počas ktorej nevykazuje príznaky ochorenia COVID-19. Predoperačné vyšetrenia je vhodné absolvovať v zariadení, v ktorom bude vykonaná aj samotná operácia. Nemocnica už začína oslovovať tých pacientov, ktorých plánované operácie boli odložené v marci z dôvodu epidémie.

 

V rámci uvoľňujúcich opatrení je opäť možné povoliť v žiarskej nemocnici prítomnosť sprevádzajúcej osoby počas pôrodu, a to za prísnych hygienických podmienok. O tejto možnosti je však nevyhnutné sa vždy individuálne dohodnúť s danou pôrodnicou. Aj v tomto prípade platí, že sprevádzajúca osoba by počas uplynulých 14 dní nemala vykazovať symptómy ochorenia COVID-19.

 

Naďalej platí, že pacienti pred vstupom do nemocníc musia prejsť vstupným filtrom (tzv. triáž pacientov) a nemocnice tiež ostávajú v sprísnenom hygienicko-epidemiologickom režime.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.