Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Čo robiť, keď vďaka rúšku takmer nič cez okuliare nevidíte?

Dátum: 22.04.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1199
Čo robiť, keď vďaka rúšku takmer nič cez okuliare nevidíte?

So stanovenými opatreniami a sprísneným hygienickým štandardom sa výrazne dotklo nosenie rúška najmä tých, ktorí dennodenne nosia dioptrické okuliare.

Kombinácia oboch bežné fungovanie výrazne sťažila a značne obmedzila celkové videnie.

Internet zaplavili nemilé skúsenosti ľudí s nosením rúška spoločne s okuliarmi a výnimkou neboli ani ich prosby o rady, ako zabrániť ich značnému roseniu. Dotyk tváre je v momentálnej situácii neprípustný, každá úprava okuliarov by nás totiž mohla ohroziť. Ako teda napomôcť tomu, aby sa okuliare tak výrazne nerosili?

Konkrétny typ rúška

Jedným z odporúčaní, ktoré vám má pomôcť a zabrániť neustálemu roseniu okuliarov, by malo byť rúško vybavené drôtikom. Do akej miery vám však bude takéto tesnenie nosa nápomocné, je ale otázne. Niekomu výrazne pomôže, inému vôbec nevyhovuje a hľadá ďalšie možnosti, ako si uľahčiť život s nosením oboch nevyhnutných pomôcok.

Vyhnite sa kontaktným šošovkám

Počas šírenia koronavírusu sa neodporúča ani nosenie kontaktných šošoviek a je to najmä z toho dôvodu, že by ste sa ich prípadným naprávaním výrazne vystavili riziku nakazenia. Nezabúdajte, že sa týmito rukami totiž dotýkate mnohých vecí a na tie mohlo napríklad aj v obchode siahnuť mnoho ľudí. Nezabúdajte preto okrem čistenia rúška aj na okuliare a vždy si ich po návrate starostlivo opláchnite.

Nápomocné čističe

Ak vám nepomohlo nosenie rúška s drôtikom, aplikujte si na dioptrické okuliare mydlo. Nezmývajte ho však, za takého predpokladu by ste sa tým minuli účinku, mydlo je totiž nutné jemne rozotrieť. Výsledný efekt by sa mal dostaviť hneď a vám by sa malo dať oveľa lepšie vidieť. Veľmi účinným pomocníkom je ale aj pena na holenie, ktorá sa osvedčila napríklad aj pri čistení rúry či pri zahmlievaní okien na aute. Tá vám taktiež výrazne eliminuje rosenie a vám sa hneď bude lepšie pozerať na vaše okolie.

Pokiaľ máte ale problém s tým, že sa vám okuliare rozbili a mimoriadna situácia vám výrazne sťažuje vybavenie nového modelu, ak poznáte veľkosť dioptrií, nič vám nebráni v tom, aby ste si namiesto kamennej optiky vybrali okuliare prostredníctvom internetu. Ponuka Duos je naozaj rozmanitá, vybrať si môžete z rôznych dizajnových prevedení. Také dioptrické okuliare Dior sú garanciou toho, že ich nosením rozhodne vyniknete.

Zdroj obrázka:

goffkein.pro / Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.