Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

3 tipy pre skrášlenie vášho domova

Dátum: 23.03.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 586
3 tipy pre skrášlenie vášho domova

Domov je miesto, v ktorom trávime veľa času a chceme sa tam cítiť čo najpríjemnejšie.

dekorácie na stenuPri zariaďovaní nového bytu či domu samozrejme musíme začať od toho najdôležitejšieho, čiže pri nábytku či nevyhnutných spotrebičoch. Potom však prichádzajú na rad aj detaily, ktoré sú pre celkové vyznenie nesmierne dôležité. Uvedomte si, že investícia do nového bývania nie je na rok ani na dva, ale je to beh na dlhú trať a preto má zmysel zariadiť si domov najlepšie v zmysle našich osobných či finančných možností. A to bez ohľadu na to, či kupujete byt v Žiari nad Hronom alebo kdekoľvek v regióne, veď všetci sa chceme cítiť doma čo najlepšie. Prinášame vám tri jednoduché tipy pre skrášlenie vášho domova.

  1. Dekorácie na stenu

Už dávnou minulosťou sú časy, keď sme doma mali holé steny a ľudia riešili len to, akou farbou ich namaľujú. Dnes sú trendom dekorácie na stenu a snaha čo najviac zútulniť interiér. Dekorácie na stenu môžu mať viacero foriem cez tapety, samolepky, obrazy, plagáty či cedule. Sú medzi nimi samozrejme rozdiely, no účel je spoločný, a to skrášlenie priestoru prostredníctvom malých detailov. A sami by ste neverili, čo dokáže jedna skvelá dekorácia urobiť napríklad s obývačkou.

Predstavte si nový byt, ktorý si kupujete. Obývačka je v súlade s najnovšími trendami priamo prepojená s kuchyňou a vytvárajú pekný, vzdušný celok. Za vašou pohodlnou sedacou súpravou je však holá stena, namaľovaná povedzme bielou farbou. Výsledný dojem z miestnosti je teda pomerne chladný, pričom holá stena priestor opticky zmenšuje. Čo tak dať na stenu dekoráciu, napríklad v podobe štýlového obrazu? Poznáme niekoľko základných motívov obrazov, a to industriálny, škandinávsky, rustikálny a klasický. Závisí na vašom vkuse, aký typ si vyberiete, no vhodne zvolený obraz na stene dokáže dodať obývačke úplne iný rozmer. Izba tak nielenže vyzerá krajšie aj pre prípadné návštevy, no aj vy sa tam cítite lepšie.

  1. Samolepky na stenu

Samozrejme, nemyslíme klasické samolepky, ktoré si možno pamätáte z detstva. Moderné samolepky na stenu patria medzi ďalšie obľúbené dekorácie. Vybrať si môžete z piatich druhov samolepiek – na stenu, na dvere, na kachličky, na vypínač a na okno. Najrozšírenejšie sú samolepky na stenu, a zvlášť zaujímavé sú tie, ktoré dokážu vytvoriť trojrozmerný efekt. Rovnako obľúbené sú samolepky na kachličky, ktoré sa využívajú v kuchyniach či v kúpeľniach. Vďaka nim si napríklad v kúpeľni viete dotvoriť pohodovú atmosféru, ktorá zmení horúci kúpeľ na ešte intenzívnejší zážitok. Rovnako si môžete takto skrášliť okno alebo dvere, kam si môžete nalepiť svoj obľúbený motív.

  1. Tapety na stenu

Nesmierne populárne sú tapety na stenu, ktoré dokážu perfektne zmeniť či doladiť charakter miestnosti a skrášliť váš domov. Momentálne sú populárne tapety s výraznými motívmi, ako napríklad s mapou sveta, kde si môžete vyznačovať krajiny, ktoré ste navštívili, alebo aj s prírodnými motívmi ako more, pláž či východ slnka. Na svoje si však prídu aj tí, ktorí majú radšej jemnejšie a možno menej výrazné motívy. Populárne sú napríklad aj tapety, ktoré imitujú drevo či dokonca krb. Využitie tapiet je vskutku široké, viete ich umiestniť do ktorejkoľvek miestnosti v byte čisto podľa vašich preferencií.

Spomedzi uvedených predstavuje tapeta najväčší zásah do interiéru, na druhej strane má však aj najvýznamnejší prínos čo sa týka dekorácie. Preto odporúčame, aby ste dali priestor svojej fantázii a kreativite a vybrali si skutočne takú tapetu, ktorá príjemne oživí váš domov, kde sa budete cítiť maximálne príjemne a spokojne. Tapety si samozrejme môžete pozrieť, vybrať a objednať aj prostredníctvom internetových obchodov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.