Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zariadenia, ktoré ovplyvňujú mobilitu vášho auta

Dátum: 27.02.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 438
Zariadenia, ktoré ovplyvňujú mobilitu vášho auta

Kúpa nového automobilu nie je žiadna lacná záležitosť, preto sa majitelia snažia o ich dokonalé a maximálne zabezpečenie.

Možností, ako to dosiahnuť je niekoľko, no imobilizér sa často ukazuje ako najlepšie riešenie.

Poďte sa spolu s nami preto pozrieť, ako tento doplnok a súčasť vášho auta funguje, a prečo by ste jeho prítomnosť nemali podceniť.

Čo je imobilizér?

Automobilový imobilizér je zariadenie, ktoré pripravuje vozidlo o mobilitu. Imobilizér je nástroj proti krádeži, jeho vypnutie a zapnutie by mal mať preto k dispozícii iba majiteľ vozidla.

Zvyčajne sa na tento účel používa bezkontaktný elektronický kódový kľúč, kláves s manuálnym vytáčaním kódu alebo skryté tlačidlo. Väčšina moderných automobilov je vybavená jednoduchými zabudovanými imobilizérmi výrobcu automobilov. Tie lepšie si môžete nechať doň inštalovať dodatočne.

Výhody imobilizéra, ktoré oceníte

Princíp činnosti tohto zariadenia je blokovať hlavné obvody a systémy vozidla. Imobilizér môže vypnúť prívod paliva, vypnúť motor, narušiť činnosť prevodovky alebo ovplyvniť funkcie riadiacej jednotky motora auta.

Ďalšou výhodou imobilizéra je to, že jeho prítomnosť vo vozidle je často nemožné vizuálne určiť. Na rozdiel od alarmu, ktorý má odradiť zlodeja a dať varovný signál ostatným, je imobilizér navrhnutý tak, aby útočníkovi spôsobil náhly problém. Zlodej si toho nemusí byť vedomý a kým sa pokúsi o odcudzenie vozidla, imobilizér mu jeho plány prekazí.

Staré bezpečnostné systémy nie sú pre zlodejov dnes už žiadnym ťažkým „orieškom“, preto bol vynájdený imobilizér, vďaka ktorému môžu majitelia svojich vozidiel konečne dobre spať. A veľmi rýchlo sa spolu s mte.sk o tom môžete presvedčiť aj vy.

Zdroj obrázka: Minerva Studio/shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.