Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ste zavretí doma s deťmi? Takto ich zabavíte!

Dátum: 03.02.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 570
Ste zavretí  doma s deťmi? Takto ich zabavíte!

Myslíte si, že nie je nič horšie, ako byť doma s dieťaťom v daždivý deň?

V tom prípade ste ešte neboli v domácom väzení, keď je choré, ale napriek sopľu či kašľu má energie na rozdávanie. Prinášame vám tipy na hry, ako deti zabaviť a unaviť, aj keď sú zatvorené medzi štyrmi stenami.

Je tu obdobie sopľov, kašľa a vírusov, vďaka ktorému si každý rodič láme hlavu, nielen ako vykryť absenciu v práci, ale aj ako dieťa zabaviť a neprísť o rozum. Skúste niektorú z nasledujúcich hier. Väčšinu potrebných vecí máte doma, a možno vám ani nenapadlo, ako kreatívne môžete využiť aj nepotrebné veci. Ak sa budete deťom venovať, budete mať istotu, že celú chorobu nestrávia pred zapnutou televíziou či počítačom.

1.     Obyčajné sedmové karty

“Ja sa nudím” Priznajme si, kto už túto frázu nepočul, keď má doma školáka. V prípade, že je dieťa zdravé, môžete ho poslať von za kamarátmi, ale ak je choré, táto možnosť neprichádza do úvahy. Presne na tieto chvíle, keď máte doma školáka - maróda, sú vhodné obyčajné sedmové karty. Takto môžete zabaviť nielen jeho, ale aj vy zaspomínate na staré časy. Zahrajte si kent, faraón alebo sedmu. Všetky tieto hry zvládnete ľahko aj v posteli. Niekoľko ďalších skvelých tipov na hry so sedmovými kartami, nájdete aj tu.

2.     Letisko

Ukážte deťom, ako sa stavia papierové lietadlo a v izbe vymedzte priestor, kam má doletieť. Úloha je jednoduchá – trafiť sa lietadlom na pristávaciu dráhu. Čím bude letisko ďalej od miesta štartu, tým väčšiu tvorivosť budú deti pri stavbe lietadla potrebovať. Na hru vám postačí zásoba papiera či letákov. Pokojne použite letáky, ktoré ste dostali do schránky. V papierovej podobe ich skutočne nepotrebujete, keďže akciové ponuky nájdete on-line.

3.     Zázračný obdĺžnik

Jediné, čo pri tejto hre budete potrebovať, je farebná (nie priesvitná) lepiaca páska. Nalepte ju na podlahu (najprv si preverte, či ju neskôr budete vedieť z podlahy odstrániť) a vytvorte z nej obdĺžnik s rozmerom asi 50 x 30 cm. A zábava sa môže začať. Neverili by ste, koľko má takýto obdĺžnik využití. Dá sa preskakovať. Možno do neho skákať. Poslúži ako štart/cieľ. Po jeho obvode môžu jazdiť autíčka. Deti si vyskúšajú, koľkokrát v ňom dokážu driblovať loptu (použite pingpongovú loptičku). A iste vám napadnú mnohé ďalšie možnosti.

4.     Zahrajte si tenis s balónom

Postačí vám nafúknutý balón a čokoľvek, čo poslúži ako raketa. Môže to byť mucholapka, varecha, aj plastová doska na krájanie. Jednoducho niečo ľahké, čo detská ruka bez problémov udrží. A tenisová partia sa môže začať...

Ďalším variantom je súťaž, kto dopraví viac balónov do pripravenej nádoby (hrniec, kôš na bielizeň a pod.). Ale pozor, balón nesmie spadnúť na zem!

5.     Domáci bowling

Ak máte doma papierové či plastové poháre, sem s nimi! Naskladajte ich na seba do tvaru pyramídy, dajte deťom do ruky mäkšiu loptu (aby v zápale hry niečo nechtiac nerozbili) a hra sa môže začať. Kto zhodí všetky poháre na prvý pokus?

6.     Veľká prázdna škatuľa

Detská fantázia je nekonečná, stačí jej dopriať možnosť rozletu. Dajte svojim potomkom k dispozícii prázdnu škatuľu a sledujte, na čo všetko sa premení. Môže to byť skvelá skrýša, pohodlná sedačka, nové auto, ale aj cieľ, kam trafiť loptičky. Na záver prineste farbičky a požiadajte ich, aby škatuľu pokreslili – a máte postarané o zábavu na ďalšie dlhé minúty.

Ak hľadáte ešte viac tipov, skúste navštíviť stránku eduworld.sk kde nájdete množstvo ďalších skvelých hier.

Zdroj: Yuganon Konstantin / Shuterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.