Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nemáte čas na zdĺhavé cvičenie? S bicyklom môžete zabudnúť na trápenie

Dátum: 25.06.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 584
Nemáte čas na zdĺhavé cvičenie? S bicyklom môžete zabudnúť na trápenie

Práce a povinností je niekedy viac než dosť, no času na zotavenie sa a udržiavanie tela v dobrej kondičke žalostne málo.

Aj preto sa možno stáva obezita jedným z najčastejších ochorení, ktorými súčasná populácia nielen mladých ľudí trpí. A možno je to spôsobené aj tým, že len minimum z nás sa odhodlá ísť do fitness centra, kde sa dá telo cvičením vytvarovať do optimálnych tvarov.

Ak preto nemáte ani vy čas na zdĺhavé a nezáživné cvičenie v posilňovni, vyskúšajte to s bicyklom v prírode. Je to dokonalá a príjemná forma tréningu viacerých partií tela. Presvedčte sa.

Cyklistika zlepšuje spánok

Pravidelné cvičenie je o pohybe, ktorý pomáha vylučovať z tela kortizol, takzvaný stresový hormón. Pohybom ale predsa môže byť aj večerná jazda na bicykli, ktorá vás stresov a nespavosti zbaví tiež. Nezabudnite si ale pohodlie a bezpečie na tomto „dopravnom prostriedku“ poistiť s kvalitnými MTB prilbami.

Zlepšuje vašu vytrvalosť

Pravidelným bicyklovaním zvýšite aj celkovú vytrvalosť tela. Počas niekoľkých mesiacov sa začnete cítiť veselšie, budete ľahšie znášať stres počas pracovného dňa a vaše emočné pozadie sa stabilizuje. Aj tu však platí, že na poriadny záber do pedálov potrebujete špeciálne cestné tretry.

Cyklistika podporuje chudnutie

Bicykel je najlepším priateľom ľudí, ktorí chcú zhodiť nadbytočné kilá. Počas bicyklovania sa spaľuje veľké množstvo kalórií, redukujú sa aj nežiaduce usadeniny v oblasti stehien. Vaše telo zároveň spaľuje tuky nielen počas cesty, ale aj niekoľko hodín po nej.

Zlepšuje stav pokožky

Pri jazde na bicykli sa zrýchľuje krvný obeh, čo pomáha spomaliť starnutie pokožky. Počas jazdy sú tiež vytvorené ideálne podmienky na produkciu kolagénu, ktorý spomaľuje tvorbu vrások. A rovnako podporujete aj prirodzenú produkciu vitamínu D v tele.

Jazda na bicykli zlepšuje myslenie

Pri jazde na bicykli sa významne zvyšuje aj tok krvi a kyslíka do mozgu, čo aktivuje receptory a podporuje tvorbu nových mozgových buniek v hipokampe, regióne zodpovednom za pamäť. Nie nadarmo preto veľa kreatívnych ľudí používa cyklistiku na stimuláciu myslenia.

Tak to urobte aj vy a uvidíte, že nielen svet, ale aj vaše telo bude omnoho krajšie.

Zdroj obrázka: biletskiyevgeniy.com/Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.