Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vaše vonkajšie kino v štyroch ľahkých krokoch

Dátum: 30.09.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 591
Vaše vonkajšie kino v štyroch ľahkých krokoch

Minulý rok sme veľa času v kinách nestrávili, takže máme čo doháňať.

Už sme zistili že niektoré výnimočné vlastnosti kina doma nenahradíme, naopak niektoré sedadlá v kinách sú veľmi nepohodlné. A klimatizácia až moc ochladila vzduch v kine. Niekto veľmi vysoký sa rozhodol sadnúť si priamo pred Vás. Ľudia hlasno presúvajú všade okolo Vás. Toto by bol nekonečný zoznam. 

Takže pre túto sezónu, asi hľadáte či môžete nájsť nejaké možnosti ako si vychutnať dobrý film bez toho preplneného kina. A vaša záhrada je tá najlepšia možnosť. 

Bezpečné miesto, nikto vysoký, kvôli ktorému nevidíte a môžete si vybrať pochúťky ktoré nie sú veľmi chrumkavé. A toto všetko pod hviezdnym nebom. Pozrite si naše 4 kroky na to aby ste mali najlepšie vonkajšie kino. 

Nastavte si kino

Toto je technickejšia časť: musíte si vybrať obrazovku a projektor.

Prvá otázka znie: Plánujete vo svojom dome vytvoriť aj vonkajšie kino? V tomto prípade bude vašou najlepšou voľbou projektor, ktorý má všetky najlepšie vlastnosti, ale je dostatočne malý na to, aby ste ho mohli nosiť von, keď je dobré počasie. Vlastnosti projektora sú rozlíšenie, jas, pomer kontrastu a veľkosť obrazovky. Áno, obrazovka je ďalšou zásadnou voľbou, ktorú by ste mali urobiť. Máte bielu stenu, bez okien alebo čohokoľvek, čo by mohlo rušiť výhľad? Tak do toho! Ak nemáte žiadny povrch, ktorý by túto prácu mohol vykonávať, môžete nájsť dobré prenosné obrazovky pre každý rozpočet. Nakoniec by sa hodila aj veľká biela deka.

Rozlíšenie samozrejme nebude také dokonalé ako v kine, ale hej, nemáte žiadneho vysokého chlapa, ktorý by vám bránil vidieť obrazovku, takže je to už obrovské plus!

Zmeňte svoj strapatý dvorček v útulný priestor

Nikto by nechcel sedieť blízko vašich zapáchajúcich smetných košov! Je čas vyčistiť dvorček a pridať niečo, čo dodá kúzlu tomuto škaredému priestoru.

Rozmýšľali ste niekedy nad rozprávkovými svetlami? Tieto strunové svetlá môžu skutočne prejsť dlhú cestu, aby sa vaša ošarpaná terasa stala vašim novým obľúbeným priestorom. Napriek tomu, že by vaše kino malo byť temné, malé svetlo by bolo na uvítanie vašich kamarátov vhodné. 

Kino môže byť druhou obývačkou vo vašom dome s nejakým záhradným nábytkom alebo môžete pozvať svojich priateľov, aby si sadli na zem, kde môžete strategicky umiestniť koberce alebo vankúše.

Malé stoly by boli konečným detailom na dodanie jedla a nápojov - vážne nie chrumkavé!

Privítajte svojich hostí

Plátky pizze, malé párky v rožku, sladký a slaný popcorn ... z kina si môžete urobiť skutočne milú zábavu, o ktorú sa môžete podeliť so svojimi priateľmi. Ak ste hobby šéfkuchár, môžete si pripraviť aj vynikajúce jednohubky.

Váš dvorček bude najväčším kinom v meste s dávkovačom piva: chladené pivo pre každého, kedykoľvek budete chcieť. Ak chcete pomocou vonkajšej obrazovky sledovať svoje obľúbené športy so svojimi priateľmi. Tiež môže urobiť vaše vnútorné večierky oveľa lepšie. Tu nájdete ten pravý.

Vyberte si perfektný film

Teraz je to pravdepodobne najťažšia časť: pokiaľ ide o filmový večer, dosiahnutie dohody o tom, ktorý film sa bude pozerať, je obrovský úspech. Niektoré možnosti sú však jednoduchšie ako ostatné: ak trávite noc so svojimi priateľmi, môžete si pustiť horor. Vďaka gagom a komentárom od vašej posádky to bude menej desivé. Ak plánujete vytvoriť vonkajšie kino, aby ste sa mohli zabaviť so svojimi deťmi, môžete si vytvoriť večer „starých Disney-oviek“. Niektoré klasiky sú pod hviezdnou nočnou oblohou priam dokonalé.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.