Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Kraj zaregistruje tých, ktorým neprišla pozvánka na druhú dávku vakcíny

Dátum: 25.05.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 430
Kraj zaregistruje tých, ktorým neprišla pozvánka na druhú dávku vakcíny

Stačí vyplniť formulár.

Službu mobilného očkovania využilo už vyše 4000 ľudí, kraj zaregistruje tých, ktorým neprišla pozvánka na druhú dávku vakcíny

V očkovacích centrách Banskobystrického samosprávneho kraja dostalo ku koncu uplynulého týždňa vakcínu proti COVID-19 už takmer 88 500 ľudí. Ďalších vyše 4200 zaočkovali mobilné očkovacie jednotky priamo v obciach.

V ôsmich očkovacích centrách, ktorých zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj, dostalo v priebehu minulého týždňa vakcínu celkovo 14 435 ľudí. Celkový počet obyvateľov, ktorých veľkokapacitné centrá v Banskej Bystrici, Zvolene, Žiari nad Hronom, Brezne, Lučenci, Revúcej, Veľkom Krtíši a v Rimavskej Sobote zaočkovali, tak dosahuje hranicu 88 500 zaočkovaných.

Najviac ľudí sme uplynulý týždeň zaočkovali v Banskej Bystrici a v Žiari nad Hronom, najmenej vo Veľkom Krtíši. Zaznamenali sme nárast záujmu o mobilné očkovanie, vakcínu priamo v obciach sme takto podali už 4222 ľudom. Veľmi príjemne nás prekvapil záujem o očkovanie v takých obciach ako napríklad Hucín, Kameňany či Ratková, kde sme prekročili vo vekovej skupine 60+ osemdesiatpercentný podiel zaočkovanosti,“ povedal podpredseda BBSK Ondrej Lunter.

Mobilné očkovanie bude tento týždeň pokračovať v obciach Veľký Blh, Teplý Vrch, Slizké, Lipovec, Sirk, Senohrad, Malá Lehota, Veľká Lehota, Tekovská Breznica, Orovnica, České Brezovo, Breznička, Uhorské, Krná, Hradište, Rovňany a Málinec.

Banskobystrický samosprávny kraj zároveň prišiel s riešením pre ľudí, ktorí stále nedostali pozvánku na druhú dávku očkovania a od podania prvej dávky už v prípade vakcíny od AstraZeneca uplynulo viac ako 12 týždňov a v prípade vakcíny Pfizer viac ako 5 týždňov.

Hoci NCZI i ministerstvo zdravotníctva deklarovali, že ľudia pozvánky na druhú dávku dostanú prostredníctvom SMS alebo mailu, v niektorých prípadoch sa tak nestalo. Ak je to aj váš prípad, vyplňte registračný formulár na stránke kraja a budeme vás kontaktovať s ponukou termínu. Je pre nás dôležité, aby boli správne preočkovaní všetci tí, ktorí dostali prvú dávku vakcíny, preto tento formulár môžete využiť aj v prípade, ak vám pozvánka prišla, ale na termín ste sa nemohli dostaviť,“ vysvetlil Ondrej Lunter.

Ten zároveň upozornil, že kraj začal na svojej stránke venovanej očkovaniu zverejňovať okrem štatistík po jednotlivých očkovacích centrách aj štatistiky zaočkovanosti podľa veku a okresu.

Konečne sme sa dostali aj k týmto údajom, síce nie až na úroveň miest a obcí, ale aspoň okresov. Dáta síce nie sú aktuálne v reálnom čase a je tam aj niekoľkotýždňový posun, no sú pre nás dôležitým ukazovateľom toho, kde máme naše očkovacie snahy ešte viac posilniť,“ uzavrel vicežupan.

 

Foto:BBSK ilustračné

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.