Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiarčan Šipkovský so striebrom z austrálskeho Sydney

Dátum: 26.10.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1302
Žiarčan Šipkovský so striebrom z austrálskeho Sydney

.

VIDEO TU:

https://www.youtube.com/watch?v=romqWkAPxlI&feature=emb_logo

 

Súčasná doba veľmi športu nepraje. Trénovanie je veľmi obmedzené a klasické súťaže sú úplne zrušené. Mnoho športovcov stráca motiváciu trénovať. Športové zväzy hľadajú cesty, ako motivovať športovcov k aktívnej činnosti. Jednou možnosťou sú online súťaže. Slovenský zväz karate už jednu takúto súťaž organizoval v júni a na rade sú ďalšie. Trend online súťaží vo svete sa derie do popredia a ani karatistom z MŠK Žiar nad Hronom účasť na súťaži svetového formátu neunikla.

 

Traja karatisti z MŠK Žiar nad Hronom skúsili šťastie na interkontinentálnom e-turnaji KATANA INTERCONTINENTAL KARATE LEAGUE E-TOURNAMENT. Turnaj má 5 kôl. Toto kolo bolo už tretie v poradí a konalo sa virtuálne v Sydney. Turnaja sa zúčastnilo 472 pretekárov z 38 štátov z celého sveta. Medzi dekorovanými pretekármi boli aj farby žiarskeho MŠK vďaka Jozefovi Šipkovskému.

 

Turnaj mal najprv základnú časť, v ktorej sa bodovali videá a 8 najlepších sa prebojovalo do časti, kde už bol KO systém. Naši traja pretekári Adam Hudec, Nikola Kršiaková a Jozef Šipkovský nahrali svoje zostavy a čakalo sa na hodnotenie rozhodcov. Jozef Šipkovský sa v kategórii 10 ročných chlapcov umiestnil bodovo na 2-3. mieste, Adam Hudec medzi 12 ročnými chlapcami na 4. mieste a Nikola Kršiaková medzi 13 ročnými dievčatami na 11. mieste. Obaja chalani postúpili do ďalších bojov. Tu mal Adam smolu na vylosovanie, keď hneď do prvého kola chytil neskoršieho víťaza z Egyptu. Adam podal super výkon, keď prehral len o jednu desatinku bodu za svojim súperom. Keďže súťaž bola bez repasáže, do bojov už viac nezasiahol.

 

Jozef postúpil výhrami nad súperom z Portorika a výhrou nad slovenským kolegom do finále. Tu ho čakal papierovo silnejší súper, čo sa prejavilo aj vo výslednom verdikte. Striebro z takéhoto turnaja je však určite veľkým úspechom, však zanechal za sebou pretekárov z Japonska, Talianska, Francúzska, Portorika...

 

Súťaž bola náročná v tom, že do každého kola pretekári nahrávali novú zostavu a tak museli byť stále pripravení na nahrávanie, počas celého súťažného týždňa. Pre všetkých zúčastnených vrátane trénera a rodičov pretekárov to bola cenná skúsenosť.

 

Všetkým trom pretekárom ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho mesta i Slovenska a nám zostáva dúfať, že napriek dobrým skúsenostiam z videosúťaže sa predsa len čím skôr vrátime z virtuálneho prostredia do našich tréningových priestorov a súťažných hál v reálnom svete.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.