Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rodičia žiarskych školákov dostanú rýchlo-test

Dátum: 12.03.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 906
Rodičia žiarskych školákov dostanú rýchlo-test

Radnica tak chce zabrániť šíreniu vírusu na školách.

Mesto Žiar nad Hronom ako zriaďovateľ škôl a školských zariadení na základe odporúčania zo zasadnutia krízového štábu OÚ Žiar nad Hronom, RÚVZ Žiar nad Hronom a prerokovaní s riaditeľmi škôl a materskej školy obnovilo od 8. marca tohto roku prezenčnú výučbu.

V záujme maximálneho zabezpečenia ochrany detí, rodičov, ale aj zamestnancov škôl a škôlok pred šírením koronavírusu, sa mesto rozhodlo, nad rámec povinností, pilotne kúpiť „Rýchlo-test na detekciu antigénov koronavírusu v ľudských slinách pre deti MŠ a žiakov I. stupňa ZŠ“, ktoré nastúpili do škôl.

„Nie je cieľom tento test nikomu vnucovať ani dávať rozkazom. Zodpovednosť za seba, svojich najbližších a okolie, ako aj to, či školy opätovne nezatvoríme, máme v rukách my sami,“ hovorí na úvod primátor mesta Peter Antal s tým, že každé dieťa/žiak dostane 1 kus tohto testu s návodom - príbalovým letákom a oslovovacím listom. „Chceli by sme touto cestou požiadať rodičov o vykonanie testu v pondelok ráno - pred rannou hygienou a raňajkami pred nástupom do školy či škôlky,“ žiada ďalej primátor a dodáva, že manipulácia je úplne jednoduchá.

„Môžeme si navzájom pomáhať a toto je jedna z foriem, ktorú by sme chceli v našom meste vyskúšať. Test spĺňa požiadavky smernice ES 98/79/ES. Veríme, že sa nám spoločnými silami a zodpovednosťou podarí zabezpečiť aj naďalej prezenčné vyučovanie,“ konštatuje na záver primátor Antal.

Vaša Radnica

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.