Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aký je ten správny toner do tlačiarne?

Dátum: 16.10.2020
Počet videní: 726
Aký je ten správny toner do tlačiarne?

Najjednoduchšie a zároveň finančne najnáročnejšie je kúpiť si originálny toner Canon od výrobcu tlačiarne.

Tonery do tlačiarne ale môžu tvoriť významnú časť nákladov na tlač. Využiť preto môžete aj cenovo dostupnejšie alternatívy.

 

Originálny toner ako záruka kvality

 

Ak si kúpite originálne tonery Canon môžete sa spoľahnúť, že bude s tlačiarňou kompatibilný, nepoškodí ju, a tlač bude v takej kvalite, na akú ste zvyknutý. Samozrejme v prípade poškodenia alebo poruchy tlačiarne by ste nemali mať s reklamáciou problém, ak používate originál tonery od výrobcu. Pri použití neoriginálnych tonerov s reklamáciou určite neuspejete.

 

Riziko poruchy je ale v týchto prípadoch veľmi nízke. Keďže toner môže byť pomerne nákladnou záležitosťou, mali by ste pri výbere tlačiarne sledovať aj ich cenu. Keď budete tlačiť veľké objemy dokumentov, finančne môžu byť pre vás výhodnejšie kompatibilné "neznačkové" tonery.

 

Lacnejšie kompatibilné tonery

 

Kupovať kompatibilné tonery, ktoré sú lacnejšie ako originálne nemusí byť vôbec chyba. Kvalita tlače, životnosť a kompatibilita môžu byť takmer na úrovni originálu, ale za cenu nižšiu niekedy aj o 60 %. Ak tlačíte veľké množstvá dokumentov, môžete tak ušetriť nemalé sumy peňazí. Rozhodne by ste sa ale nemali riadiť iba cenou, a vyberať si tie najlacnejšie. Spoľahnite sa skôr na overeného dodávateľa kvalitnejších kompatibilných tonerov, ktoré sú vyrobené zo zdravotne nezávadných materiálov, neohrozujú vaše zdravie, neznižujú kvalitu tlače a nepoškodzujú tlačiareň.

 

Kým ale siahnete po tomto type tonerov overte si, či vaša tlačiareň nemá ochranu proti ich používaniu. Do niektorých sa totiž dá použiť iba originál. Ponuka kompatibilných tonerov pre najrôznejšie typy a značky tlačiarní a multifunkčných zariadení je široká.           

 

Zdroj obrázka:cigdem/Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.