Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Deň techniky bol mimoriadny

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 31.10.2019
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1827
Deň techniky bol mimoriadny

Súkromná stredná odborná škola technická zorganizovala ďalší ročník tohto podujatia

Akcia Deň techniky bola určená žiakom základných škôl, na tento 4.ročník ich prišlo viac ako 700 zo 16 základných škôl z okresov Žiar nad Hronom, Žarnovica, Banská Štiavnica a Zvolen.

Záujem o podujatie bol aj zo strany vystavovateľov, tých bolo viac ako minulé roky. Svoje výrobky či techniku predviedlo 16 vystavovateľov z toho 6 zo zriaďovateľských spoločností a ďalších spolupracujúcich spoločností a z 2 technických univerzít.

Návštevníci Dňa techniky mohli okrem iného vidieť: robota riadeného kamerou, robotizovanú montáž USB kľúča, mobilného robota na pásovom podvozku, ukážky práce s robotom YuMi, simulačné moduly v Plant Simulation, ukážky spolupráce digitálneho dvojčaťa s Plant Simulation, digitalizáciu dát v pneumatike, elektromobily Nissan Leaf, Fiat 500e s nabíjacími stanicami, ukážky opracovania na CNC strojoch, výsledky výskumu penového hliníka, zažiť virtuálnu realitu a odskúšať si 3D tlač či 3D pero.

Viac v reportáži ATV

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.