Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Žiari sa otestovalo viac ako 6700 ľudí

VIDEO
Dátum: 25.01.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 294
V Žiari sa otestovalo viac ako 6700 ľudí

Ako sme dopadli?

Žiarčania sa mohli na víkendové testovanie na COVID19 registrovať už od stredy. Radnica navyše umožnila testovanie s registráciou už aj v piatok, kedy boli pripravené tri takéto odberové miesta.

V sobotu fungovalo v  Žiari nad Hronom už 11 odberných miest plus 3 miesta v priemyselnom parku, v nedeľu sa sa počet miest zredukoval. Išlo pritom o miesta pre neregistrovaných obyvateľov.

Žiarčania pri tomto testovaní vo veľkej miere využili možnosť online registrovania, a tak sa tento raz vyhli dlhému čakaniu. 

V piatok sa na troch miestach otestovalo spolu 1 437 ľudí, z toho šiesti boli pozitívni. Celková pozitivita tak vychádza na 0,417 %.

V sobotu sa prišlo otestovať 3 237 ľudí, z nich 40-tim vyšiel pozitívny výsledok (pozitivita 1,235 %).

V nedeľu sa otestovalo 2083 ľudí, z nich 31 bolo pozitívnych, čo predstavuje 1,488 % pozitivitu.

Celkovo sa za tri dni prišlo otestovať 6757 ľudí, z nich 77 je pozitívnych. To je 1,139 % pozitivita.

 "Ďakujem všetkým, ktorí prišli a v neposlednom rade všetkým, ktorí sa podieľali na príprave, zdravotníkom aj administratívnym pracovníkom. Boli to hodiny a hodiny mravenčej práce a bez ich úsilia by sme to nezvládli" informoval  primátor Žiaru Peter Antal.

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.