Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

FK Pohronie sa stal partnerom Svetielka nádeje

Dátum: 09.09.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 333
FK Pohronie sa stal partnerom Svetielka nádeje

Chce pomáhať onkologicky chorým deťom

 

V stredu 9. septembra bolo na mestskom futbalovom štadióne v Žiari nad Hronom podpísané memorandum o vzájomnej spolupráci medzi FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa a Občianskym združením SVETIELKO NÁDEJE. Prijatím spoločného memoranda oba subjekty deklarovali partnerstvo pri presadzovaní hodnôt a cieľov zameraných na pomoc a skvalitňovanie života detí s onkologickými ochoreniami.

Memorandum podpísali hlavní predstavitelia oboch subjektov. Za FK Pohronie predseda predstavenstva Igor Rozenberg a za Svetielko nádeje, predseda OZ Pavel Bician.

SVETIELKO NÁDEJE je zamerané na zlepšovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením a ich rodín. Okrem toho sa usiluje pozitívne vplývať na verejnosť, aby ľudia dokázali citlivo vnímať situáciu týchto detí a rodín a vytvárali pre nich prostredie porozumenia, prijatia a pomoci. Združenie úzko spolupracuje s onkologickým oddelením Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici.

Vedenie FK Pohronie sa rozhodlo pridať k tejto iniciatíve a prostredníctvom propagácie pomáhať tomu, aby sa posolstvo Svetielka nádeje dostávalo k čo najširšiemu okruhu ľudí. Bude k tomu využívať vlastné marketingové a komunikačné aktivity.

Martin Baláž, člen predstavenstva FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, a.s.:

Táto spolupráca bude pre náš klub novou skúsenosťou. Chceme aktívne pomáhať deťom, ktoré nemajú to šťastie byť zdravé. Naši hráči už viackrát ukázali veľké srdce a sami zorganizovali niekoľko zbierok na pomoc konkrétnym prípadom v núdzi. Teraz chceme pomáhať aj systémovo ako klub. Svetielko nádeje vnímame ako veľmi potrebnú a dôležitú organizáciu pre detskú onkológiu na Slovensku. Verím, že dokážeme využiť mediálny a komunikačný potenciál fortunaligového klubu, pre Svetielko nádeje získame viac pozornosti u verejnosti, a tým pádom aj finančných zdrojov na ich charitatívnu činnosť.“

Pavel Bician, predseda OZ SVETIELKO NÁDEJE a primár Kliniky pediatrickej onkológie a hematológie v Banskej Bystrici:

Veľmi radi vstupujeme do spoluprác s organizáciami, ktoré svojim pôsobením pomáhajú zdraviu. A športový futbalový klub takou organizáciou zaiste je. Celé naše pôsobenie je zacielené na pomoc ťažko chorým deťom. Teší nás, že v našej krajine i na našej klinike v Banskej Bystrici dokážeme dosahovať pekné víťazstvá, keď sa z rakoviny vylieči 80 % detských pacientov. A som hrdý na to, že vo Svetielku nádeje dokážeme pomáhať aj tým rodinám, kde sa síce nepodarí poraziť chorobu, ale kde nezvíťazí ani beznádej. Teším sa na spoluprácu s FK Pohronie a prajem im úspešnú sezónu.“

 

Foto: FK Pohronie

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.