Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako si vybrať dobrý a spoľahlivý autonómny kanalizačný systém?

Dátum: 24.06.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 430
Ako si vybrať dobrý a spoľahlivý autonómny kanalizačný systém?

Mnohí z nás z miest utekajú na vidiek a do odľahlých častí v blízkostí prírody, kde je ale dostupnosť inžinierskych sietí a kanalizácie minimálna.

Aby to neohrozilo váš komfort, máme pre vás riešenie.

Ak pripojenie k centralizovanej kanalizácii nie je pre váš domov možné, zvoľte si autonómnu jednotku. Je však dôležité vybrať si správny spôsob odtoku odpadových vôd na základe posúdenia nevyhnutných faktorov. Ktoré to sú?

Kvalitná a certifikovaná žumpa je základ vašej spokojnosti a pohodlia

Aby bolo vaše bývanie bez dostupného pripojenia k verejnej kanalizácií komfortné a pohodlné, odporúčame vám vybrať si správny typ kvalitnej lacnej žumpy.

Presnejšie to znamená, myslieť na materiál, z ktorého je zberná nádoba skonštruovaná. Mala by byť v prvom rade izolovaná, aby odpadová voda nepresakovala a nespôsobovala znečistenie pôdy a odpadových vôd.

V niektorých prípadoch je práve odpadová voda veľkým zdrojom chemických látok z čistiacich a pracích prostriedkov.

Aby ste sa ich vplyvu na prírodu vyhli, vyberte si certifikovanú žumpu s poklopom.

Myslite na dostatočne veľký objem

Vývoz odpadovej vody nie je žiadna lacná záležitosť, preto pri výbere septika myslite aj na jeho správnu veľkosť. Teda objem, ktorý bude zohľadnený na základe počtu členov a veľkosti vašej domácnosti.

Nové žumpy zo Žiaru nad Hronom vám v tomto smere poskytnú ten najväčší výber a možnosti. Stačí si vybrať, vykopať jamu a umiestniť septik v dostatočnej vzdialenosti od domu a pozemku susedov.

Aby boli starosti s údržbou a používaním žumpy čo najmenšie, je vhodné, ak nepodceníte ani výber potrubí a napojenia zaradenia na domácnosť. Umožní vám to žumpa umiestnená na pozemku v správnej hĺbke a s bezproblémovým prístupom pre kalové vozidlo.

Tak na tieto dôležité veci pri výbere autonómneho kanalizačného systému myslite a potom budete mať s jeho využívaním a čistením minimálne starosti.

Zdroj obrázka: Shutterstock.com

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.