Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Útulok pre psov prechádza pod správu mesta

VIDEO
Dátum: 05.05.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 1036
Útulok pre psov prechádza pod správu mesta

Radnica hľadá správcu

Od 1. júna prejde správa útulku pre psov pod mesto Žiar nad Hronom. O psíkov odchytených na území mesta a umiestnených do útulku sa tak odteraz budú starať zamestnanci mesta, ktorí privítajú aj pomoc dobrovoľníkov. 

Ak máte radi psíkov a chceli by ste pomáhať v žiarskom psom útulku, môžete pomôcť ako dobrovoľník. Išlo by najmä o pomoc počas víkendov, o čistenie kotercov, kŕmenie psíkov a vydávanie psov venčiarom.

Ak ste patrili k prispievateľom, či už finančných prostriedkov, alebo ste psíkom kupovali krmivo, prípadne ste darovali materiálne veci do útulku, môžete tak robiť naďalej. Číslo účtu, na ktorý bude možné poskytnúť finančný príspevok na chod útulku, zverejníme už čoskoro.

V súvislosti s touto zmenou mesto založilo občianske združenie, ktoré ponesie názov Žiarsky chlpáč. Psí útulok sa nachádza na Partizánskej ulici (areál poľnohospodárskeho družstva) v Žiari nad Hronom.

Mesto zároveň prijme do pracovného pomeru pracovníka do útulku, ktorý bude mať na starosti pomocné práce spojené s prevádzkou útulku. Ide o pracovný pomer na kratší pracovný čas, to je 4 hodiny denne. Ponúkaný plat na túto pozíciu je v zmysle Zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. V prípade, že máte o takúto prácu záujem, svoje žiadosti môžete doručiť na adresu: Mestský úrad, Ul. Š. Moysesa č. 46, 965 19 Žiar nad Hronom.

Mesto ZH

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.