Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ocenenie Biele srdce získala Eva Valentová

Dátum: 23.05.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 556
Ocenenie Biele srdce získala Eva Valentová

Pracuje v žiarskej nemocnici.

Námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom Eva Valentová získala ocenenie Biele srdce. Ocenenie každoročne udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. 

Biele srdce je celosvetový symbol sestier. Jeho tvar je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Biela farba zas symbolizuje prelínanie sa všetkých farieb, ktoré svet pozná, tak ako sestra prijíma všetkých ľudí sveta. 

Ocenenie Biele srdce si veľmi vážim. Vnímam ho ako ocenenie celého tímu ľudí, kolegov, s ktorými som na OAIM  a v súčasnosti v našich obidvoch nemocniciach v Žiari nad Hronom a v Banskej Štiavnici spolupracovala a naďalej spolupracujem. Zároveň ma zaväzuje vo svojej práci nepoľaviť, ďalej rozvíjať manažérske a ošetrovateľské zručnosti a odovzdávať štafetu ďalším sestrám a pôrodným asistentkám,“ hovorí Eva Valentová, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom. 

Eva Valentová v slovenskom zdravotníctve pracuje už vyše 26 rokov. V žiarskej nemocnici začala pracovať v roku 1998 ako sestra so špecializáciou na OAIM a v roku 2009 sa stala vedúcou sestrou tohto oddelenia. V súčasnosti už päť rokov zastáva pozíciu námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť, v ktorej uplatňuje svoje strategické myslenie. 

Je veľmi nadanou manažérkou. Neustále inšpiruje svojich kolegov k zlepšovaniu a zavádzaniu inovatívnych ošetrovateľských postupov do praxe. Tým zároveň výrazne ovplyvňuje zvyšovanie úrovne poskytovanej ošetrovateľskej starostlivosti. Aktívne spolupracovala aj pri zrode nových ošetrovacích jednotiek v žiarskej nemocnici.

Od roku 2011 je viceprezidentkou Regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek Žiar nad Hronom, rovnako je predsedníčkou Zdravotníckej a sociálnej komisie pri obci Župkov. 

Svoju prácu vníma ako poslanie, ktoré vykonáva s úctou, radosťou a najmä s láskou.

Zdroj: Svet Zdravia

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.