Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Žiar vybuduje pri Hrone Eko Kemp

VIDEO
Dátum: 12.05.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 525
Žiar vybuduje pri Hrone Eko Kemp

Zázemie tu nájdu okrem vodákov aj turisti na autokaravanoch.

Primátor Peter Antal spolu so zástupcom Ladislavom Kukolíkom predstavili novinárom architektonickú štúdiu budúceho kempu pri rieke Hron v Šášovskom Podhradí.

"Na bývalom ihrisku a mieste starej lodenice vznikne moderné a ekologické zaradenie pre vodákov a turistov. Zázemie tu nájdu aj turisti na autokaravanoch.

Na revitalizáciu a vybudovanie kempu plánujeme vynaložiť približne 300 000 €, pričom polovicu nákladov už ako dotáciu schválil Banskobystrický samosprávny kraj.

Kemp sa bude nachádzať blízko rieky Hron a jeho súčasťou bude kotvisko s lodenicou, zázemie pre vodákov, sociálne zariadenia, občerstvovacie zariadenie a tiež možnosti na stanovanie a parkovanie obytných karavanov.

Cieľom je využiť potenciál, ktorý ponúka splavovanie rieky Hron, ale aj zrúcaniny Hradu Šášov. Zároveň aj takto rozprúdime cestovný ruch v našom meste a záujem turistov, ktorí ho budú môcť lepšie spoznať.

Práce na vybudovaní kempu by mali začať ešte na jeseň tohto roka, pričom zariadenie by malo byť spustené do prevádzky na jar 2023" informoval primátor Peter Antal.

Celý rozhovor nájdete v zostrihu brífingu.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.