Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Svet zdravia predá žiarsku nemocnicu

Dátum: 08.06.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 685
Svet zdravia predá žiarsku nemocnicu

Žiarska nemocnica bude do konca roka nového  majiteľa.

Súkromné siete nemocníc ProCare a Svet zdravia a AGEL sa dohodli na predaji piatich zdravotníckych zariadení v Banskobystrickom kraji

Spoločnosť AGEL prevezme prevádzku troch nemocníc a dvoch polikliník až po schválení Protimonopolným úradom SR

 

Sieť ProCare a Svet zdravia sa dohodla so zdravotníckou sieťou AGEL na predaji piatich pracovísk banskobystrického regiónu. Konkrétne sa to týka nemocníc v Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici, Mammacentra sv. Agáty v Banskej Bystrici a polikliník v Žiari nad Hronom a vo Zvolene. Celá transakcia podlieha ešte súhlasu Protimonopolného úradu SR. Definitívne prevzatie sa predpokladá do konca roka 2022. Výšku transakcie sa obidve strany rozhodli nezverejňovať. 

 

Sieť ProCare a Svet zdravia prevádzkuje nemocnice v Žiari nad Hronom a Banskej Štiavnici od roku 2014, Mammacentrum sv. Agáty a polikliniky vo Zvolene a Žiari nad Hronom od roku 2010. Päť pracovísk spolu zamestnáva vyše 700 pracovníkov. Po treťom roku pandémie COVID-19 slovenské zdravotníctvo prechádza obdobím prichádzajúcich zmien, ktoré sa primárne týkajú schválenej reformy siete nemocníc a ambulantného sektora. 

 

„K týmto nemocniciam a poliklinikám máme veľmi osobný vzťah. Ich ľudia, zdravotníci i nezdravotníci, v nich dlhodobo odvádzajú obetavú prácu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti pre desiatky tisíc obyvateľov. Pri rozhodovaní o tejto transakcii sme veľmi zodpovedne zohľadňovali práve perspektívu zamestnancov v novom usporiadaní. Sme presvedčení, že toto riešenie prispeje k stabilizácii ich regionálnej pozície v budúcnosti. Našou prioritou ostáva prevádzka nemocníc a polikliník v regiónoch západného, východného a južného Slovenska, kde vidíme ďalšie príležitosti pre rast a významné investičné projekty. Intenzívne pracujeme na ambícii z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti vybudovať nové nemocničné pracoviská v Rimavskej Sobote, Spišskej Novej Vsi, Humennom, Michalovciach a Topoľčanoch. Veríme, že na menšie rekonštrukcie jednotlivých oddelení bude v tejto kapitole priestor aj pre ďalšie naše nemocnice. V Bratislave okrem dostavby Nemocnice Bory plánujeme nové akvizície v ambulantnom sektore a sektore jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Vďaka nim by sme rozšírili portfólio našich služieb vo vysoko špecializovanej zdravotnej starostlivosti. O všetkých týchto projektoch sa bude priebežne rozhodovať počas tohto roka 2022,“ zdôraznil Radoslav Čuha, generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia.

 

ProCare a Svet zdravia je najväčšia súkromná sieť 17 nemocníc a 13 polikliník na Slovensku. Zamestnáva vyše 10-tisíc pracovníkov a zdravotnú starostlivosť poskytuje v spádovej oblasti vyše dvoch miliónov obyvateľov. V Bratislave sieť dokončuje koncovú nemocnicu Bory, ktorá plánuje spustiť svoju prevádzku v marci 2023.

 

,,Skupina AGEL pôsobí v oblasti zdravotníctva vyše 30 rokov, v Čechách a na Slovensku prevádzkuje takmer tri desiatky zdravotníckych zariadení a ďalších vyše 70 spoločností a zabezpečuje všetky primárne aj obslužné činnosti súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti. Prevádzkujeme centrá excelentnosti, špecializované kliniky, centrá, realizujeme aj vývoj a výskum, ako aj vzdelávanie a rôzne študijné programy.  Prioritou AGELu je  cielenými investíciami do modernizácie, medicínskeho a technologického vybavenia, do rozvoja odborného a ošetrovateľského personálu  zvyšovať kvalitu poskytovaných služieb pre pacienta. Snažíme sa v každom našom zariadení vybudovať centrum excelentnosti v niektorej zo špecializácii. Našou ambíciou je prinášať inovácie, naštartovať  a rozvíjať telemedicínu, elektronické zdravotníctvo  a využiť skúsenosti a možnosti v rámci oboch krajín.  Prevzatie pätice zdravotníckych zariadení v rámci regiónu stredného Slovenska je z našej strany logickým krokom v tejto snahe s cieľom využiť ich potenciál tak medicínsky ako aj personálny,“ uviedol predseda predstavenstva AGEL Michal Pišoja.



Informácie redakcii ATV poskytla Mgr. Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.