Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella

Dátum: 28.01.2020
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 958
Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella

Čo pre vás hvezdári pripravili...

Na streche sveta

Cestopisný a oddychový program vo štvrtok 30. januára o 19.00 hod. vo Hviezdnej sále. Program doplní fulldome oddychová projekcia krás blízkeho i vzdialeného vesmíru. Cestopisno-relaxačné pásmo sa odporúča pre návštevníkov od 12 rokov.

Dva malé kúsky skla

Pravidelný Večer pod hviezdnou oblohou pokračuje v piatok 31. januára o 18.00 hod. vo Hviezdnej sále vo fulldome režime. Po filme vás odborní pracovníci prevedú pestrým svetom súhvezdí a ďalších objektov na večernej oblohe nasledujúcich dní. Za priaznivého počasia nasleduje pozorovanie objektov večernej oblohy cez astronomický ďalekohľad so sprievodným slovom odborného pozorovateľa. Večerný program sa odporúča pre návštevníkov od 10 rokov.

Z našich astronomických expedícií

Výstava zahŕňa výbeh najlepších záberov z ciest pracovníkov planetária zameraných na dokumentovanie úkazov spojených s tmavou oblohu, za zatmením Slnka a polárnou žiarou. Súbor veľkoformátových fotografií je možné vidieť počas organizovanej exkurzie alebo v rámci pravidelného programu pre verejnosť až do konca februára.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.