Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aké opatrenia musíte dodržiavať pri návšteve žiarskej nemocnice

Dátum: 22.09.2021
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 390
Aké opatrenia musíte dodržiavať pri návšteve žiarskej nemocnice

.

Vzhľadom na to, že okres Žiar nad Hronom sa nachádza v oranžovej farbe, nemocnica podľa COVID automatu nastavila aj svoje protiepidemické opatrenia a postupuje podľa usmernení MZ SR, rovnako ako všetky ostatné nemocnice.

„Návštevy sú v žiarskej nemocnici povolené len pre kompletne zaočkované osoby a taktiež pre kňazov za účelom podávania sviatosti pomazania ťažko chorým a umierajúcim a u osôb, ktorým je poskytovaná paliatívna starostlivosť, sú ťažko choré alebo umierajúce. Pre ostatné osoby sú návštevy zakázané,“ vysvetľuje hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia Jana Fedáková a dodáva: „Čo sa týka pôrodov, pri plánovaných pôrodoch sprevádzajúca osoba donesie PCR test nie starší ako 72 hodín. Avšak, pri náhlych pôrodoch nemocnice testujú sprevádzajúcu osobu antigénovým testom,“ dodáva Fedáková.

Pri plánovaných hospitalizáciách je potrebné priniesť negatívny PCR t est nie starší ako 72 hodín. Požiadať o vyšetrenie je možné cez stránku www.korona.gov.sk. Pri akútnej hospitalizácii nemocnica testuje pacienta antigénovým testom a následne v prvý den hospitalizácie ešte PCR testom. 

„Čo sa týka darcov krvi, nemocnica poskytuje antigénové testovanie nezaočkovaných darcov v deň odberu,” dopĺňa hovorkyňa.

 

Foto:ilustračné

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.