Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Limit na EYOF a tri medaile idú z M-SR do Žiaru

GALÉRIA
Dátum: 13.06.2022
Autor: Info Žiar nad Hronom
Počet videní: 767
Limit na EYOF a tri medaile idú z M-SR do Žiaru

Počas víkendu 11.6-12.6.2022 sa v Banskej Bystrici konali na novom národnom atletickom štadióne majstrovstvá Slovenska dorastu v atletike.

Nakoľko koncom mesiaca Júl sa na novom národnom štadióne v Banskej Bystrici koná najväčšie športové podujatie mládeže v Európe EYOF, tak si usporiadatelia urobili organizačnú generálku a síce Majstrovstvá Slovenska dorastu v atletike.  Bol to náročný víkend nielen pre usporiadateľov, ale aj pre športovcov.

Náš Atletický klub MŠK, Žiar nad Hronom reprezentovali na tomto vrcholovom dorasteneckom podujatí : Natália Bieliková v hode oštepom a v trojskoku, Ema Ijeoma Okoyeocha : guľa, disk, kladivo, Lukáš Kuzmický v skoku do diaľky a bratia Ivo a Samo Šlúchovci v behoch na 800m a 1500m.

V prvý deň podujatia nastúpili na svoje disciplíny bratia Šlúchovci v behu na 800m. Z bratov sa viac darilo Ivanovi, ktorý obsadil časom 2:13,97min 11.miesto,mladší Samo časom 2:20,35min,obsadil 20.miesto. Vo vrhačských disciplínach nás reprezentovala staršia žiačka Ema Ijeoma Okoyeocha. Hneď v prvom pokuse 12,08m vo vrhu guľou sa priblížila k svojmu maximu, čo dávalo nádej na skvelé umiestnenie. Potom však prišla nervozita a séria neplatných pokusov. Nakoniec obsadila nešťastné, ale veľmi pekné 4.miesto. V popoludňajších hodinách Ema ešte nastúpila aj v disciplíne hod diskom. Nakoľko sa nedokázala vyrovnať s trémou a nervozitou ďaleko zaostala za svojim maximom a výkonom 27,78m obsadila vo finálovej osmičke 8.miesto. V skoku do diaľky sme po pár dňoch tréningu a skvelom osobáku z Nitry 562cm prihlásili Lukáša Kuzmického rovno na M-SR, prešiel výberom a dostal sa na preteky. Len veľká tréma si vybrala svoju daň v jeho výkone ,keď skočil len 515cm,ale je to pre neho veľká skúsenosť byť na takomto vrcholovom podujatí a verím, že do konca sezóny prekoná 600cm.

V nedeľu prišiel nový deň a s ním aj nové šance na dobré výsledky. V podstate Emka Ijeoma Okoyeocha aj Natálka Bieliková mali svoje disciplíny v rovnakom čase.

Navyše Natálii sa to poriadne komplikovalo, keďže nastúpila na hod oštepom a aj na trojskom, pričom rozdiel bol medzi ich začiatkom necelých 30minút... to boli nervy aj tréner lietal po tribúne... Nakoľko oštep a trojskok sa skáče v iných tretrách ,tak v nedeľu Natália asi vytvorila rekord v prezúvaní sa počas pretekov...,ale poďme k pretekom. V hode oštepom sa sme šli s istotou na 2.miesto,nakoľko momentálne a Dominika Brnová na Slovensku nemá konkurenciu. Natália si hneď v prvom pokuse vytvorila nový skvelý výkon 39,48m, čo jej v celej súťaži stačilo na 2.miesto. Týmto výkonom zároveň splnila aj B-limit na blížiace sa podujatie EYOF a vybojovali si aj miestenku na medzištátne stretnutie U18 ( CZE-HUN-SLO-SVK) v maďarskom Székesfehérváre dňa 29.6.2022. V trojskoku dorasteniek bola rivalita oveľa väčšia. Škoda prvého pokusu Natálii Bielikovej s prešľapom, za hranicou 11m, v ďalších pokusoch pomaly šli výkony hore a postupne sa z tretieho miesta dostala aj na prvé, ale v poslednom pokuse ju neskoršia víťazka Citovická výkonom 11,07m preskočila o 6cm a tak pokusom 11,01m si vyrovnala svoj osobný výkon a obsadila fantastické 2.miesto, čím sa tiež kvalifikovala na medzištátne stretnutie do Maďarska. V hode kladivom nastúpila už spokojná a smiata Ema Ijeoma Okoyeocha v lepšej nálade ako v sobotu... V kvalitnej konkurencii dvojice najlepších kladivárok z TJ Orava Dolný Kubín si hneď v prvom pokuse vytvorila nový osobný výkon 37,38m a v čo je ešte lepšie celá jej séria šiestich pokusov bola vyrovnaná za hranicou 37m. Emka nakoniec obsadila veľmi cenné 3.miesto.

Momentálne sa ešte pripravujeme na bežecké podujatia do Trnavy, kde by sme si ešte chceli zlepšiť osobné výkony a potom hurá na prázdniny. Len Natália Bieliková bude mať prázdniny až po EYOF, nakoľko sa musíme na toto podujatie pripraviť zodpovedne, aby sme tam neboli len účastníci.

Tréner Miroslav Rybársky

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.